Po roku opäť recept z kotlíka. Príprava tohto pokrmu je jednoduchá, ale chuť vynikajúca. Výsledok je sladko - kyslo - pálivá pomazánka. By The Zobraziť celý popisPo roku opäť recept z kotlíka. Príprava tohto pokrmu je jednoduchá, ale chuť vynikajúca. Výsledok je sladko - kyslo - pálivá pomazánka. By The Way... RHCP - stadion Slaski,Chorzów,2007.
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Paradajky nakrájame na väčšie kusy, osolíme ich a dáme variť do kotlíka.
-
2
Kým sa rozvaria paradajky, pokrájame si kápiu alebo akúkoľvek papriku, ale červenú, na väčšie kusy aj s jadierkami - odstráňte len zelené stonky. Cesnak očistite a nakrájajte na menšie kusy alebo ho rozmixujte nahrubo. Po hodine varenia pridáme papriku.
-
3
Dosolíme, miešame a varíme ďalšiu hodinu. Potom pridáme polovicu cesnaku.
-
4
Chili papričky nakrájame na malé kúsky a pridáme do kotlíka.
-
5
Varíme ďalšiu hodinu a pripravíme si hrozienka, ktoré namočíme do vody prípadne koňaku a spolu s druhou polovicou cesnaku pridáme do kotlíka.
-
6
Potom už len varíme a miešame cca 1,5 hod a pridáme ešte cukor a keď je to už uvarené ocot.
-
7
Varením sa musí odpariť aspoň jedna tretina. Cukor, soľ a ocot som dal podľa chuti, hmotnosti týchto pochutín v recepte sú len orientačné. Po uvarení odporúčam, aby výsledný produkt odpočíval do nasledujúceho dňa. Potom to rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko a výsledok je hustejšia pomazánka.
-
8
Pomazánku dáme do pripravených pohárikov, uzavrieme a sterilizujeme cca 15 min. Potom si na čerstvý chlebík so syrom natrieme RHCP a vychutnáme si tú sladko - kyslo - pálivú chuť. Ak je to správne pálivé, tak vám kvapká z čela pot ... Tú vynikajúcu vôňu a chuť nikdy nedosiahnete, ak to budete robiť v hrnci na sporáku!
Diskusia k receptu