Recyklované makrónky s malinovo-ríbezľovou plnkou

siuuu - fotkasiuuu, 25. júla 2022
Recyklované makrónky s malinovo-ríbezľovou plnkou
Foto: siuuu

Letná verzia - plnené s kyselkavou ríbezľovo-malinovou plnkou a čerstvými ríbezľami. Prvýkrát som skúšala makrónky urobiť z nevydarených škrupiniek, ktoré mi zostali z Zobraziť celý popisLetná verzia - plnené s kyselkavou ríbezľovo-malinovou plnkou a čerstvými ríbezľami. Prvýkrát som skúšala makrónky urobiť z nevydarených škrupiniek, ktoré mi zostali z posledného nevydareného pokusu. Bála som sa ako to dopadne, ale vyšli celkom obstojne.
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/07/recyklovane-ribezlovo-malinove-makronky.html

11 ks
porcií
30 minút
príprava
18 minút
na 140 °C

Suroviny

87 g (pomleté a preosiate)
40 g
štipka
35 g (alebo krupicový)
Plnka:
100 g
100 g (čerstvé alebo mrazené)
100 g
1-2 kvapky (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Najskôr som vyšľahala bielky so štipkou soli - keď bol sneh taký polotuhý, na 3x som zašľahala kryštálový cukor a vyšľahala som tuhý sneh. Do snehu som ručne stierkou na 3x vmiešala preosiatu rozmixovanú zmes z nepodarených škrupiniek. Miešala som dovtedy, pokiaľ sa nedala urobiť v ceste osmička. Cesto som preložila do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou (priemer otvoru 1 cm) a nastriekala som makrónky na podložku - používam silikónovú podložku z Tescomy. Plechom so niekoľkokrát pobúchala o stôl, aby som sa zbavila vzduchových bubliniek. Takto nastriekané budúce škrupinky som nechala zaschnúť pri izbovej teplote do doby, kedy sa povrch pri dotyku nelepil na prst. Piekla som v rúre zohriatej na 140 °C 18 minút (funkcia ventilátor). Upečené škrupinky som nechala na podložke úplne vychladnúť a až potom som ich opatrne zlúpla.

  2. 2

    Pokiaľ sa škrupinky piekli a chladili, pripravila som plnku. Čokoládu som posekala na malé kúsky a zaliala horúcim ovocným rozvarom, rozmiešala som do hladka, ja som pridala aj 2 kvapky potravinárskej červenej farby, pretože biela čokoláda napriek krásnej a sýtej červenej farbe ovocného pyré nadobudla nepeknú farbu, preložila do cukrárskeho vrecka, uzatvorila a nechala v chladničke vychladnúť a trocha zatuhnúť. Potom som naplnila škrupinky - na jednu škrupinku som naniesla plnku, do stredu som dala po 3 bobuľky ríbezlí, priklopila som druhou škrupinkou, zľahka pritlačila a nechala v chladničke odpočívať a zatuhnúť v uzatvorenej dóze.

  3. 3

    Najlepšie sú na druhý deň, ale nevydržala som, a po asi 4 hodinách som musela ochutnať. Kyselkavá plnka výborne ladí so sladkými škrupinkami.

    Recyklované makrónky s malinovo-ríbezľovou plnkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Obdivuhodné celé, včetně trpělivosti. Mně by nepovedené korpusky nezůstaly. Jsem jako retrívr... Kouzelné foto!
farbuska
U mňa v kuchyni sa máločo dočká recyklácie. Spasiem to s výhovorkou, že to treba rýchlo spotrebovať, keď už to nemôžem ponúknuť hosťom. Ako som už spomínala, makrónky nie sú moja srdcová záležitosť - tvoje sú však na pohľad veľmi príťažlivé - , ale škrupinky by som tiež spásla.
siuuu
Ďakujem dievčatá za milé komentáre ... mne samotné škrupinky bez sviežej plnky nechutia, sú príliš sladké - preto mi zostali do tohto pokusu ... nepovažujem sa vôbec za expertku @olinecka ... makrónky sú malé mrchy, ktoré sa podľa mňa podaria iba keď oni samé chcú - inak ani za svet ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia