Rebierko na haluškách (fotorecept)

Autor receptu: miroslat

Na dnes som dostal od manželky úlohu navariť niečo zo zvyšku karé od nedele a aby to nebol ten klasický trojobal. Tak som sa pohrabal vo svojom archíve receptov a narazil som na jeden, ktorý by mohol zaujať. Už ani netuším, kde som k nemu prišiel, a pravdupovediac, dnes mal u mňa premiéru. Posúďte sami.

4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Postup

  1. Karé zľahka naklepať (ja to riešim cez igelitové vrecko opakom príborového noža), okraje narezať, aby sa mäso pri pečení nepokrútilo.
  2. Mäso osoliť, okoreniť, potrieť rozotreným cesnakom a pred smažením zľahka poprášiť múkou.
  3. Takto pripravené mäso na oleji osmažiť z oboch strán asi 4-5 minút. Potom poukladať na halušky, ktoré sme si pripravili podľa nasledovného postupu:
  4. HALUŠKY: Uvarené a vychladnuté zemiaky olúpať a prepasírovať. Do zmesi pridať vajíčka, soľ, múku a maslo. Vymiesiť cesto a vyformovať tenšie valčeky. Z nich nakrájať cca 3cm veľké halušky.
  5. Halušky uvariť v osolenej vode a po vyplávaní nechať odkvapkať, primiešať do nich smotanu a postrúhaný syr. Možno posypať aj Parmezánom - kto má na čo chuť! Misu na zapekanie vytrieť maslom a strúhankou (však to poznáte) a halušky do nej poukladať. Na halušky položiť pripravené karé, poprášiť paprikou a pokryť nakrájanou slaninou.
  6. Vo vyhriatej rúre (cca 180°C) necháme zapiecť 4 až 5 minút. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.