Rebarborový koláč fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 2. mája 2013
Rebarborový koláč (fotorecept)
Foto: gordonko

....lúbim tu sladko-kyseľkavú chuť rebarborového koláča

45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

na cesto potrebujeme :
200 g
200  g
250  g
4 ks
1
1 bal.
na vrch potrebujeme :
1/2 kg
asi 3/4 hrnčeka
2 bal.
na drobenku treba :
1/2 alebo palmarín
1 asi hrnček
1/2 - 3/4 hrnček




Postup

  1. 1

    múky preosejeme spolu s kypriacim práškom , nato dáme 4 žltka ,práškový cukor zmäknutý palmarin a vypracujeme cesto

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ........ dáme ho trochu schladiť do chladničky

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom by sa malo rozvalkať a preložiť na vymastený a múkou vysypaný plech , ale mne sa nedarilo tak som si ho ,, ucápal ,, priamo na plechu

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na cesto som potom nasypal vyše pol kila očistenej a nakrájanej rebarbory

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    tú som potom posypal krištálovim cukrom ( len tak od oka )

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a nato som dal 2 vanilínové cukry

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    navrch : roztopil som si 1/2 palmarinu pridal doň krištálový cukor , hladkou múku a urobil som si z toho drobenku

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    krorú som potom masypal na rebarboru

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a vložíme do trúby ....... pieklo sa to na 180°C asi 30 - 45 minut

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    DOBRÚ CHUŤ

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

tati2008
Výborný koláčik a ešte lepší na druhý deň,rebarbory máme habadej a máme ju radi.Teším sa,že aj ja budem piecť z rebarbory.Si šikovný.
radost
sa pýtam=načneš ho až ked k vám zavítam??
či prísť oplatí sa ?nám rebarbora ešte rastie-toť o týždeň budem mať tvoje na plechu sladkokyslé šťastie...ale lepšie by asi bolo mať teba-určite by si upiekol nielen koláč-ale aj-zniesol modré z neba!!!
uvaríš..upečieš..umyješ riad..no je niekto=kto by ťa doma nemal rád..??
1x flora
paploska
jéééj, tak teraz si mi pripomenul moju babku, tá ho robievala (ale to už bolo dávno). ale minulý rok som zasadila rebarboru za plot a už má prvé lístky :-) , takže bude aj u nás v rúre. teším sa a KK :-)
izabella929
skvelý koláčik.-)))) aj som si dnes všimla, keď som dnes zalievala priesadu,že už by sa rebarbora mohla aj využiť...takže budem aj ja piecť...vďaka za recept.-)
vierutt
Tu "hore" si na rebarboru ešte chvíľku počkáme - a na takýto koláčik tiež
luss44
zajtra sa chystám na rebarborový koláčik, kysnutý, ten zbožňujeme, prvá úroda zo záhrady
mirop
vyzera moc dobre, akurat palmarin, hera a spol mi do kuchyne nesmie, skusim s maslom
enge149
chutný koláčik,je sezona tak pečieme,čo nám dáva príroda,aj ja sa pripájam,maslo je zdravšie ako margarín,sú tam emulgované tuky,ale každému podľa chuti aj možností,treba vyskúšať,my ho pečieme jednoduchý základ kysn.cesto,rebarboru posypať škoricou,vyskúšaj,tá sa tam hodí a je veľmi zdravá,potom posýpku,dá sa pripraviť aj z masla alebo oleja namiesto margarínu..
boise
mňam mňam..doniesla som si rebarboru od maminy, idem akurát piecť. Ale musím s kysnutým cestom, keďže som na tento recept natrafila až teraz...ale nabudúce....nabudúce idem podľa Teba :) --> KK
lujzita
výborný, robila som z polovičnej dávky a chválim :-)
aleana
aj ja sa chystám na tento koláčik ale rada by som ho doplnila o tvarohovú vrstvu. Myslím že by to bolo obohatenie chuti. Dúfam že sa mi koláč podarí. A ešte otázka: čo je lepšie,dať najprv tvaroh a navrch rebarboru alebo opačne?
martapa
Piekla som dnes,rodine chutil.Ja som si cesto rozdelila na 2 časti,tú prvú som natrela džemom, prikryla druhou a pokračovala som ďalej podľa receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia