Foto: gordonko
....lúbim tu sladko-kyseľkavú chuť rebarborového koláča
príprava
na 180 °C
Suroviny
na cesto potrebujeme : | |
200 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
4 ks |
|
1 |
|
1 bal. |
|
na vrch potrebujeme : | |
1/2 kg |
|
asi 3/4 hrnčeka |
|
2 bal. |
|
na drobenku treba : | |
1/2 alebo palmarín |
|
1 asi hrnček |
|
1/2 - 3/4 hrnček |
|
Postup
-
1
múky preosejeme spolu s kypriacim práškom , nato dáme 4 žltka ,práškový cukor zmäknutý palmarin a vypracujeme cesto
-
2
........ dáme ho trochu schladiť do chladničky
-
3
potom by sa malo rozvalkať a preložiť na vymastený a múkou vysypaný plech , ale mne sa nedarilo tak som si ho ,, ucápal ,, priamo na plechu
-
4
na cesto som potom nasypal vyše pol kila očistenej a nakrájanej rebarbory
-
5
tú som potom posypal krištálovim cukrom ( len tak od oka )
-
6
a nato som dal 2 vanilínové cukry
-
7
navrch : roztopil som si 1/2 palmarinu pridal doň krištálový cukor , hladkou múku a urobil som si z toho drobenku
-
8
krorú som potom masypal na rebarboru
-
9
a vložíme do trúby ....... pieklo sa to na 180°C asi 30 - 45 minut
-
10
DOBRÚ CHUŤ
či prísť oplatí sa ?nám rebarbora ešte rastie-toť o týždeň budem mať tvoje na plechu sladkokyslé šťastie...ale lepšie by asi bolo mať teba-určite by si upiekol nielen koláč-ale aj-zniesol modré z neba!!!
uvaríš..upečieš..umyješ riad..no je niekto=kto by ťa doma nemal rád..??
varecha.pravda.sk/recepty/kolac-z-rebarbory-rhubarb-pie/7...