Foto: babav
Rebarboru zaradujeme medzi zeleninu,ktoru konzumujeme ako ovocie.Dlhe roky som nevenovala tejto zaujimavej rastline plnej vitaminov a mineralov pozornost , az pokial som Zobraziť celý popisRebarboru zaradujeme medzi zeleninu,ktoru konzumujeme ako ovocie.Dlhe roky som nevenovala tejto zaujimavej rastline plnej vitaminov a mineralov pozornost , az pokial som neochutnala paje ,bud z cistej rebarbory,alebo v kombinacii s jahodami a inym ovocim.Tento mi chuti najlepsie.
porcií
príprava
na 220/175 °C
Suroviny
1 balenie |
|
Plnka: | |
4 salky |
|
1 ks |
|
1,5 salky |
|
1 salka |
|
1/3 salky |
|
Posypka: | |
1/4 salky |
|
1/2 salky |
|
1/2 salky |
|
Postup
-
1
Umytu osusenu rebarboru osupeme a pokrajame na male kusky.
-
2
Naplnime nou pajovu formu vystlanu cestom.
-
3
V miske vyslahame vajce s cukrom ,kyslou smotanou a mukou na hladky krem . Zalejeme nim rebarboru.
-
4
Z roztopeneho masla ,hnedeho cukru a muky si pripravime posypku a pokryjeme nou povrch kolaca.
-
5
Ruru predhrejeme na teplotu 220 stupnov C ,kolac v nej pecieme 15 minut,potom znizime teplotu na 175 stupnov C a pokracujeme v peceni dalsich 40 minut .Upeceny kolac treba pred krajanim dobre vychladit. Servujeme so slahackou,alebo zmrzlinou,najlepsie vanilkovou,ktora komplimentuje kyslu chut rebarbory.
Super foto,nevedela som , že aj surová sa dá dať na cesto,dííík.Mňam.
varecha.pravda.sk/recepty/krehke-cesto-pie-paj-kolac/5899...
ake je to cesto na paj?