Rebarborové mafiny fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 27. mája 2012
Rebarborové mafiny (fotorecept)
Foto: ancicka

Fajné mäkké a vláčne.

24
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1  hrnček, 2,5 dl
1 hrnček
1 čl
1 čl
1 čl
1/4 čl
1/4 čl
1/2 hrnček
2 ks
3/4 hrnček
3 PL
2 PL
1,5 hrnčeka
Mrvenička:
100 g
 1/2 hrnčeka
 1/2 hrnčeka
 1/3 hrnčeka




Postup

  1. 1

    V miske si zmiešame všetky suché suroviny.Pridáme tekuté a vajcia a vymiešame.

    Rebarborové mafiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec pridáme očistenú a na drobno nakrájanú rebarboru.Zľahka premiešame.

    Rebarborové mafiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si mrveničku.

    Rebarborové mafiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do mafinových košíčkov lyžicou kladieme cesto asi do 3/4.Na vrch dáme mrveničku.Upečieme vo vyhriatej rúre.

    Rebarborové mafiny (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
@ancicka , dobrý nápad...) máš ich super a práve je sezona rebarbory...)už musím aj ja niečo upiecť z nej...mám jej dosť.)
stacy77777
rebarboru som naposledy jedla ako malé dieťa, mama ju mala na záhradke, najvyšší čas ju niekde splašiť, ukladám rcp
manka1
chuťovo veľmi dobré - ale majú jednu chybu - nedajú sa "odlúpnuť" od papierika - teda od košíčka - do ktorého som ich dávala. Urobila som aj bezlepkovú verziu - aj tá bola chutná, len mrvenička nie je nutná na vrch - miesto ovsených vločiek som dala pohánkové, a tie boli veľmi tvrdé. Preto si myslím, že ich tam netreba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia