Ražný chlieb (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som upiekla tento ražný chlieb.

15,45 minút
na 210-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si pšenično ražnú múku a hladkú múku T650. 3 kusy varených zemiakov v šupke.,kocku droždia a vlažnú vodu.
  2. Odvážené múky som preosiala spolu so soľou a kmínom.Urobila som kvások z kocky droždia , 1 pl medu a 1 pl múky. Vykysnutý kvások som pridala k múke.Vo vlažnej vode som zmiešala olej a ocot. Zemiaky som nastrúhala a pridala k múke.
  3. Zamiesila som cesto. Dala som ho na hodinu kysnúť.Potom som ho znovu trochu prepracovala.
  4. Vykysnuté cesto som rozdelila na dve časti.
  5. Spravila som dva bochníky. Nechala som ich asi 20 minút kysnúť.Medzitým som zapla rúru na 210 ° C. Do rúry som vložila misku s vriacou vodou.Chlieb pred vložením do rúry som natrela slanou studenou vodou. Ostrým nožíkom som ho šikmo narezala a posypala slnečnicovými semiačkami.
  6. Tu je už upečený. Takto vyzerá v reze.