Ražný chlieb (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dnes som upiekla tento ražný chlieb.
15,45 minút na 210-180 °C |
Postup
- Pripravila som si pšenično ražnú múku a hladkú múku T650. 3 kusy varených zemiakov v šupke.,kocku droždia a vlažnú vodu.
- Odvážené múky som preosiala spolu so soľou a kmínom.Urobila som kvások z kocky droždia , 1 pl medu a 1 pl múky. Vykysnutý kvások som pridala k múke.Vo vlažnej vode som zmiešala olej a ocot. Zemiaky som nastrúhala a pridala k múke.
- Zamiesila som cesto. Dala som ho na hodinu kysnúť.Potom som ho znovu trochu prepracovala.
- Vykysnuté cesto som rozdelila na dve časti.
- Spravila som dva bochníky. Nechala som ich asi 20 minút kysnúť.Medzitým som zapla rúru na 210 ° C. Do rúry som vložila misku s vriacou vodou.Chlieb pred vložením do rúry som natrela slanou studenou vodou. Ostrým nožíkom som ho šikmo narezala a posypala slnečnicovými semiačkami.
- Tu je už upečený. Takto vyzerá v reze.