Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Na drevené špajdle napichajte kocky kuracieho mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu, podávajte s opraženým chlebom
a vychutnajte si skvelú pochúťku pripravenú na grile.
4 porcie |
50 minút príprava |
16 minút tepelná úprava |
Postup
- Balsamikový ocot zmiešame s korením grill classic, medom a olejom, a tak nám vznikne marináda, ktorú dobre premiešame a necháme postáť zhruba 20 minút.
- Kuracie prsia nakrájame na kocky, zalejeme pripravenou marinádou, zakryjeme a necháme asi 30 minút postáť.
- Papriku nakrájame na kocky a cibuľu na štvrtiny. Brokolicu nakrájame na menšie kúsky, vložíme do horúcej vody a varíme asi 2 minúty, scedíme a necháme vychladnúť.
- Na drevené alebo kovové špajdle napicháme striedavo marinované kúsky mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu.
- Gril potrieme olejom a dobre rozohrejeme. Položíme naň pripravené ražniči a grilujeme asi 8 minút z každej strany.
- Kúsky celozrnného chleba potrieme tenkou vrstvou taveného syra a položíme ich na gril, kde pečieme ražniči. Spodnú stranu chleba dobre opečieme a druhú natretú stranu necháme piecť už len cca 1 minútu.
- Grilované ražniči podávame s opraženým chlebom a sezónnym šalátom.