Ražniči s opečeným chlebom a syrom

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Na drevené špajdle napichajte kocky kuracieho mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu, podávajte s opraženým chlebom a vychutnajte si skvelú pochúťku pripravenú na grile.

4
porcie
50 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Balsamikový ocot zmiešame s korením grill classic, medom a olejom, a tak nám vznikne marináda, ktorú dobre premiešame a necháme postáť zhruba 20 minút.
  2. Kuracie prsia nakrájame na kocky, zalejeme pripravenou marinádou, zakryjeme a necháme asi 30 minút postáť.
  3. Papriku nakrájame na kocky a cibuľu na štvrtiny. Brokolicu nakrájame na menšie kúsky, vložíme do horúcej vody a varíme asi 2 minúty, scedíme a necháme vychladnúť.
  4. Na drevené alebo kovové špajdle napicháme striedavo marinované kúsky mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu.
  5. Gril potrieme olejom a dobre rozohrejeme. Položíme naň pripravené ražniči a grilujeme asi 8 minút z každej strany.
  6. Kúsky celozrnného chleba potrieme tenkou vrstvou taveného syra a položíme ich na gril, kde pečieme ražniči. Spodnú stranu chleba dobre opečieme a druhú natretú stranu necháme piecť už len cca 1 minútu.
  7. Grilované ražniči podávame s opraženým chlebom a sezónnym šalátom.