Ražniči, ako ho nepoznáte (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Toto ražniči som jedla prvýkrát asi pred 20-mi rokmi, varila ho jedna naša známa, ked sme boli u nej na dome. Odvtedy ho sem tam aj ja pripravím.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si suroviny.
  2. Potom som si nakrájala mäso, klobásu, slaninu, papriku. Pripravila som si špajle. Mäso som nasolila a okorenila grilovacím korením.
  3. Potom som na špajle napichovala striedavo všetky nakrájané suroviny.
  4. Do kastróla som dala olej, na ňom som opiekla jednotlivé kúsky ražniči.
  5. Potom,keď je mäso polomäkké, tak vhodíme do kastróla pokrájané zemiaky, podlejeme trochou vody a prikryté ďalej dusíme. Prisolíme, pridáme červenú mletú papriku a dodusíme do mäkka.
  6. Keď sú aj zemiaky udusené, tak možeme servírovať.