Ražniči, ako ho nepoznáte (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Toto ražniči som jedla prvýkrát asi pred 20-mi rokmi, varila ho jedna naša známa, ked sme boli u nej na dome. Odvtedy ho sem tam aj ja pripravím.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si suroviny.
- Potom som si nakrájala mäso, klobásu, slaninu, papriku. Pripravila som si špajle. Mäso som nasolila a okorenila grilovacím korením.
- Potom som na špajle napichovala striedavo všetky nakrájané suroviny.
- Do kastróla som dala olej, na ňom som opiekla jednotlivé kúsky ražniči.
- Potom,keď je mäso polomäkké, tak vhodíme do kastróla pokrájané zemiaky, podlejeme trochou vody a prikryté ďalej dusíme. Prisolíme, pridáme červenú mletú papriku a dodusíme do mäkka.
- Keď sú aj zemiaky udusené, tak možeme servírovať.