Na cesto si preosejeme obe múky, pridáme vodu a olivový olej.
Vypracujeme tuhé cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
Kým je cesto v chladničke pripravíme si náplň. Šampiňóny nakrájame na štvrtinky. V panvici rozohrejeme olivový olej a šampiňóny opekáme cca 5 minút.
Potom pridáme tymián, soľ a čierne korenie. Premiešame.
Pridáme špenát. Občas premiešame.
Necháme na sporáku kým sa všetka tekutina neodparí.
Sezamové semienka opražíme na suchej panvici, presypeme do mixéra, pridáme lahôdkové droždie a rozmixujeme.
Šampiňóny preložíme do mixéra a krátko premixujeme, tak aby v hmote ostali kúsky šampiňónov.
K hmote pridáme sezamovo - drožďovú zmes,
3 PL rastlinnej náhrady jogurtu a dobre premiešame.
Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme podľa spôsobu akým budeme ravioli pripravovať.
Ja som použila formu na ravioli. Formu jemne potrieme olivovým olejom, cesto rozvaľkáme , spodnú časť posypeme múkou a položíme na formu.
Do priehlbiniek rozložíme plnku. Cesto medzi plnkou jemne potrieme vodou. Druhým plátom cesta formu uzatvoríme, pritlačíme a prejdeme valčekom.
Formu otočíme a cesto vyberieme.
Ravioli rozdelíme a uvaríme v osolenej vriacej vode.
Pripravíme si suroviny na omáčku.
Vo vode rozmiešame špaldové mlieko, lahôdkové droždie a kukuričný škrob. Pridáme tymián, soľ a čierne korenie. Spolu privedieme k varu. Povaríme 2- 3 minúty. Odstavíme, pridáme rastlinný tuk a metličkou rýchlo zašľaháme. Z uvedeného množstva mi vyšlo 48ks väčších raviol. Trochu plnky sa zvýšilo, ale s pečenými zemiačkami sa zjedla hneď.