Rajčinová polievka s nokami

Autor receptu: maggi

Komerčný recept

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. V hrnci na oleji speňte nasekanú cibuľku, zaprášte ju múkou a orestujte. Takto pripravenú zásmažku rozrieďte rajčinovou šťavou, pridajte rajčinový pretlak, kocky extra silného mäsového vývaru a za občasného miešania varte asi 10 minút. Potom vhoďte do polievky uvarené noky.
  2. <b>Noky: </b>Osoľte horúce mlieko, pridajte prepustené maslo a zvoľna za stáleho miešania na miernom plameni prisypávajte krupicu. Miešajte najlepšie drevenou varechou, kým sa cesto neprestane lepiť na dno a steny nádoby. Cesto nechajte asi 10 minút vyhladnúť a vmiešajte doň vajce. Lyžicou vykrajujte noky (lyžicu je vhodné medzi jednotlivými krokmi namáčať do studenej vody). Noky varte asi 5 minút v horúcej osolenej vode.