zdroj web
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
750 ml |
|
500 g |
|
100 g |
|
2 PL na vymastenie plechu |
|
Na obalenie: | |
100 g |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
1/2 litra vody (ja som použil limetkový džús) a 1/2 kg cukru privedieme k varu a varíme cca 40 min.
-
2
Kukuričný škrob rozmiešame v 250 ml vody (džúsu) a prilejeme do vriaceho cukrového rozvaru, privedieme k varu a uvaríme hustú kašu, ktorú vylejeme do olejom vymastenej formy a necháme vychladnúť.
-
3
Vychladený lokum dáme zatuhnúť na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) do chladničky. Vychladený posypeme zmesou práškového cukru a kukuričného škrobu a vyklopíme z formy na pocukrovanú podložku. Lokum nakrájame na kocky a každú obalíme v zmesi cukru a škrobu, uložíme na podnos a necháme oschnúť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu