Rahat Lokum (fotorecept)

Autor receptu: micho

zdroj web

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 1/2 litra vody (ja som použil limetkový džús) a 1/2 kg cukru privedieme k varu a varíme cca 40 min.
  2. Kukuričný škrob rozmiešame v 250 ml vody (džúsu) a prilejeme do vriaceho cukrového rozvaru, privedieme k varu a uvaríme hustú kašu, ktorú vylejeme do olejom vymastenej formy a necháme vychladnúť.
  3. Vychladený lokum dáme zatuhnúť na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) do chladničky. Vychladený posypeme zmesou práškového cukru a kukuričného škrobu a vyklopíme z formy na pocukrovanú podložku. Lokum nakrájame na kocky a každú obalíme v zmesi cukru a škrobu, uložíme na podnos a necháme oschnúť.