Ragú z diviaka s brusnicovou omáčkou
Autor receptu: tanulik
Výborné jedlo, zajtra opäť varíme :)
2 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeler, mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame na stredné kocky (poprípade si to zľahčíme a kúpime mrazenú zeleninu pod sviečkovú). Mäso očistíme a nakrájame na väčšie kocky.
- Na polovici masla orestujeme zeleninu do zlatista. Pridáme cibuľu a korenie. Pridáme trochu cukru a brusnicový džem.
- Mäso osolíme, okoreníme, orestujeme na masti a pridáme k zelenine. Zalejeme červeným vínom a necháme zmäknúť. Z masla a múky pripravíme zápražku.
- Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z omáčky a omáčku zahustíme. Necháme prevariť a zjemníme smotanou. Vymixujeme s maslom dohladka. Mäso vložíme späť do omáčky a podávame so zemiakovými alebo žemľovými knedlíkmi.