Ragú z diviaka s brusnicovou omáčkou

Autor receptu: tanulik

Výborné jedlo, zajtra opäť varíme :)

2
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeler, mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame na stredné kocky (poprípade si to zľahčíme a kúpime mrazenú zeleninu pod sviečkovú). Mäso očistíme a nakrájame na väčšie kocky.
  2. Na polovici masla orestujeme zeleninu do zlatista. Pridáme cibuľu a korenie. Pridáme trochu cukru a brusnicový džem.
  3. Mäso osolíme, okoreníme, orestujeme na masti a pridáme k zelenine. Zalejeme červeným vínom a necháme zmäknúť. Z masla a múky pripravíme zápražku.
  4. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z omáčky a omáčku zahustíme. Necháme prevariť a zjemníme smotanou. Vymixujeme s maslom dohladka. Mäso vložíme späť do omáčky a podávame so zemiakovými alebo žemľovými knedlíkmi.