Ragú polievka s estragónom (fotorecept)

Autor receptu: hunor

Tento recept sme našli na internetovej stránke No Salty,trošku sme ho upravili. Tú polievku varíme na sporáku,ale naposledy som ju uvaril v kotlíku.

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme zeleninu,cibuľu nasekáme na drobno,mäso nakrájame na kocky cca. 1,5x1,5 cm.
  2. Pod kotlíkom založíme oheň,potom na horúcom oleji usmažíme cibuľu do sklovita.
  3. Pridávame mäso,a pražíme ho do biela,medzičasom nakrájae zeleninu na kocky. (Pri varení zabudol som spraviť fotku,pridával som troška zeleniny,vtedy mi došlo že som nenafotil tento krok:-)
  4. Pridávame zeleniny,a spolu dusíme asi do polomäkka. Ak máme čerstvý hrášok,tak pridávame ho spolu so zeleninami.Ak máme mrazeného tak neskôr.
  5. Zalejeme vodou,pridávame estragón a soľ,dostaneme ju do varu. Medzičasom nakrájame šampióny.
  6. Pridávame šampióny,ak máme mrazený hrášok,pridávame ho až teraz.
  7. Uvaríme všetko do mäkka,ak treba prisolíme,potom prilejeme smotanu a dostaneme ju do varu.