Ragú polievka s estragónom (fotorecept)
Autor receptu: hunor
Tento recept sme našli na internetovej stránke No Salty,trošku sme ho upravili. Tú polievku varíme na sporáku,ale naposledy som ju uvaril v kotlíku.
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme zeleninu,cibuľu nasekáme na drobno,mäso nakrájame na kocky cca. 1,5x1,5 cm.
- Pod kotlíkom založíme oheň,potom na horúcom oleji usmažíme cibuľu do sklovita.
- Pridávame mäso,a pražíme ho do biela,medzičasom nakrájae zeleninu na kocky.
(Pri varení zabudol som spraviť fotku,pridával som troška zeleniny,vtedy mi došlo že som nenafotil tento krok:-)
- Pridávame zeleniny,a spolu dusíme asi do polomäkka. Ak máme čerstvý hrášok,tak pridávame ho spolu so zeleninami.Ak máme mrazeného tak neskôr.
- Zalejeme vodou,pridávame estragón a soľ,dostaneme ju do varu. Medzičasom nakrájame šampióny.
- Pridávame šampióny,ak máme mrazený hrášok,pridávame ho až teraz.
- Uvaríme všetko do mäkka,ak treba prisolíme,potom prilejeme smotanu a dostaneme ju do varu.