Raffaello kocky

mojaradost - bez fotkyMojaradost, 7. januára 2014 20:02
Ďalšie recepty »

Zákusok je super, vhodný ako dezert na nedeľu, na oslavy. Doporučujem vyskúšať.

30
porcií
60 min
príprava
20 min
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
5 pl
100 g
120 g
1 čl
Na poliatie korpusu:
300 ml
Plnka:
5 ks
5 pl
100 g
1 ks
500 ml
250 g
100 g
Na povrch:
300 ml
2
Na posypanie:
3 pl
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, zamiešame múku s práškom do pečiva a strúhaný kokos. Upečieme na menšom plechu, na papieri na pečenie. Ešte teplý korpus otočíme a polejeme s 300 ml vychladnutým prevareným mliekom.

  2. 2

    Plnka: žĺtky, mlieko, zlatý klas vyšľaháme v troche mlieka, pridáme kryštálový a vanilkový cukor a zvyšok mlieka. Uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach pridáme vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém. Natrieme na korpus.

  3. 3

    Práškové šľahačky vyšľaháme so studeným mliekom, nanesieme na plnku. Posypeme strúhaným kokosom a uložíme do chladu. Potom už len pokrájame na ľubovoľné rezy a podávame. Dobrú chuť!

    Raffaello kocky - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist