Foto: mojaradost
Zákusok je super, vhodný ako dezert na nedeľu, na oslavy. Doporučujem vyskúšať.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
5 pl |
|
100 g |
|
120 g |
|
1 čl |
|
Na poliatie korpusu: | |
300 ml |
|
Plnka: | |
5 ks |
|
5 pl |
|
100 g |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
250 g |
|
100 g |
|
Na povrch: | |
300 ml |
|
2 |
|
Na posypanie: | |
3 pl |
|
Postup
-
1
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, zamiešame múku s práškom do pečiva a strúhaný kokos. Upečieme na menšom plechu, na papieri na pečenie. Ešte teplý korpus otočíme a polejeme s 300 ml vychladnutým prevareným mliekom.
- 2
Plnka: žĺtky, mlieko, zlatý klas vyšľaháme v troche mlieka, pridáme kryštálový a vanilkový cukor a zvyšok mlieka. Uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach pridáme vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém. Natrieme na korpus.
- 3
Práškové šľahačky vyšľaháme so studeným mliekom, nanesieme na plnku. Posypeme strúhaným kokosom a uložíme do chladu. Potom už len pokrájame na ľubovoľné rezy a podávame. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu