Zákusok je super, vhodný ako dezert na nedeľu, na oslavy. Doporučujem vyskúšať.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 5 ks |
|
| 5 pl |
|
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| 1 čl |
|
| Na poliatie korpusu: | |
| 300 ml |
|
| Plnka: | |
| 5 ks |
|
| 5 pl |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 500 ml |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| Na povrch: | |
| 300 ml |
|
| 2 |
|
| Na posypanie: | |
| 3 pl |
|
Postup
-
1
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, zamiešame múku s práškom do pečiva a strúhaný kokos. Upečieme na menšom plechu, na papieri na pečenie. Ešte teplý korpus otočíme a polejeme s 300 ml vychladnutým prevareným mliekom.
- 2
Plnka: žĺtky, mlieko, zlatý klas vyšľaháme v troche mlieka, pridáme kryštálový a vanilkový cukor a zvyšok mlieka. Uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach pridáme vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém. Natrieme na korpus.
- 3
Práškové šľahačky vyšľaháme so studeným mliekom, nanesieme na plnku. Posypeme strúhaným kokosom a uložíme do chladu. Potom už len pokrájame na ľubovoľné rezy a podávame. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu