Quinoa s cviklou
Quinoa s cviklou, rukolou a údenou mozzarellou
Autor receptu: redakcia
Postup- Cviklu umyjeme, dáme na alobal, pridáme med,
polejeme balzamikovým octom a zabalíme do alobalu. Pečieme v rúre pri 160 °C 2 hodiny (záleží aj na
veľkosti cvikly). Upečenú cviklu necháme vychladnúť v alobale. Ošúpeme ju a nakrájame na malé
kocky.
- Quinou uvaríme v osolenej vode, scedíme.
Šalotku očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvicu nalejeme trocha olivového oleja, pridáme
nakrájanú šalotku a na miernom ohni restujeme,
pridáme nakrájanú cviklu a chvíľku opekáme, podlejeme balzamikovým octom, pridáme trocha
medu, soľ a uvarenú quinou, všetko premiešame. Ak je „quinoto" veľmi suché, môžeme pridať vodu
alebo červené víno (chuť jedla by mala byť jemne
sladkokyslá). Odstavíme ho, pridáme umytú rukolu.
- Mozzarellu dáme do misky
a údiacou pištoľou pridávame dym, misku zakryjeme a necháme chvíľku mozzarellu v dyme. Syr
nakrájame na plátky a poukladáme na quinou.
|