Quinoa s cviklou

Quinoa s cviklou, rukolou a údenou mozzarellou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Cviklu umyjeme, dáme na alobal, pridáme med, polejeme balzamikovým octom a zabalíme do alobalu. Pečieme v rúre pri 160 °C 2 hodiny (záleží aj na veľkosti cvikly). Upečenú cviklu necháme vychladnúť v alobale. Ošúpeme ju a nakrájame na malé kocky.
  2. Quinou uvaríme v osolenej vode, scedíme. Šalotku očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvicu nalejeme trocha olivového oleja, pridáme nakrájanú šalotku a na miernom ohni restujeme, pridáme nakrájanú cviklu a chvíľku opekáme, podlejeme balzamikovým octom, pridáme trocha medu, soľ a uvarenú quinou, všetko premiešame. Ak je „quinoto" veľmi suché, môžeme pridať vodu alebo červené víno (chuť jedla by mala byť jemne sladkokyslá). Odstavíme ho, pridáme umytú rukolu.
  3. Mozzarellu dáme do misky a údiacou pištoľou pridávame dym, misku zakryjeme a necháme chvíľku mozzarellu v dyme. Syr nakrájame na plátky a poukladáme na quinou.