Slaný koláč

Quiche z červenej repy a zo syra (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Teplý alebo studený, so šalátom... a máte výborný obed či večeru.

4-6
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pokrájame cibuľu a opečieme ju na olivovom oleji do zlatova. Najviac sa hodí červená cibuľa ale keď nemám, dám aj bielu. Nakoniec cibuľu polejeme balzamikovým octom. Repu pokrájame na plátky.
  2. Vajcia zmiešame so smotanou a nastrúhaným syrom výraznej chuti, ako napr. mature cheddar alebo old amsterdam. Osolíme a okoreníme.
  3. Formu na quiche vystelieme papierom na pečenie. Vyložíme cestom. Cesto popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 180 °C asi 10 minút. Ak použijete tenké štrúdľové cesto (filo pastry), nemusíte dávať predpiecť.
  4. A začneme ukladať repu, cibuľu, repu, cibuľu... Ja som mala aj jeden varený zemiak, čo mi zostal, tak som ho tam tiež nenápadne uložila :-))
  5. Zalejeme vajíčkovou zmesou a na vrch poukladáme plátky kozieho syra.
  6. Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút.
  7. Dobrú chuť.