Slaný koláč
Quiche z červenej repy a zo syra (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Teplý alebo studený, so šalátom... a máte výborný obed či večeru.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Pokrájame cibuľu a opečieme ju na olivovom oleji do zlatova. Najviac sa hodí červená cibuľa ale keď nemám, dám aj bielu. Nakoniec cibuľu polejeme balzamikovým octom.
Repu pokrájame na plátky.
- Vajcia zmiešame so smotanou a nastrúhaným syrom výraznej chuti, ako napr. mature cheddar alebo old amsterdam. Osolíme a okoreníme.
- Formu na quiche vystelieme papierom na pečenie. Vyložíme cestom. Cesto popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 180 °C asi 10 minút.
Ak použijete tenké štrúdľové cesto (filo pastry), nemusíte dávať predpiecť.
- A začneme ukladať repu, cibuľu, repu, cibuľu... Ja som mala aj jeden varený zemiak, čo mi zostal, tak som ho tam tiež nenápadne uložila :-))
- Zalejeme vajíčkovou zmesou a na vrch poukladáme plátky kozieho syra.
- Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút.
- Dobrú chuť.