Pudingový kysnutý závin
Foto: skatulka
Kysnuté koláče sú u nás obľúbené a tento pudingáč určite zachutí aj vám.
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.
- 2
Plnku si pripravíme, tak že v mlieku s cukrom uvaríme hustý puding. Ešte do teplého zamiešame maslo a necháme vychladnúť.
- 3
Cesto si rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme na obdĺžnik a natrieme plnkou. Naplnené cesto zrolujeme a obidve časti spletieme do vrkoča.
- 4
Potrieme olejom a pečieme na 180°C asi 30 minút.
- 5
Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež kysnutý závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/orieskovo-hrozienkova-resanka-f...
U nás hrozienka moc nefrčia, ale inak je prekrásny. :)
Trochu sa to nepáčilo aj mne, ale aj to čo vytieklo, tak po vychladnutí stuhlo, takže to nakoniec nevadilo.