Kakaový kysnutý závin
Kakaový kysnutý závin

Pudingový kysnutý závin

skatulka - fotkaskatulka, 21. februára 2019
Pudingový kysnutý závin
Foto: skatulka

Kysnuté koláče sú u nás obľúbené a tento pudingáč určite zachutí aj vám.

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1/2 kocky
2,5 dl
50 g
3 PL
Plnka:
2,5 dl
100 g
1 bal.
125 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.

  2. 2

    Plnku si pripravíme, tak že v mlieku s cukrom uvaríme hustý puding. Ešte do teplého zamiešame maslo a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto si rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme na obdĺžnik a natrieme plnkou. Naplnené cesto zrolujeme a obidve časti spletieme do vrkoča.

    Pudingový kysnutý závin - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme olejom a pečieme na 180°C asi 30 minút.

    Pudingový kysnutý závin - obrázok 4
  5. 5

    Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

    Pudingový kysnutý závin - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu