Kakaový kysnutý závin

Pudingový kysnutý závin

Autor receptu: skatulka

Kysnuté koláče sú u nás obľúbené a tento pudingáč určite zachutí aj vám.

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.
  2. Plnku si pripravíme, tak že v mlieku s cukrom uvaríme hustý puding. Ešte do teplého zamiešame maslo a necháme vychladnúť.
  3. Cesto si rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme na obdĺžnik a natrieme plnkou. Naplnené cesto zrolujeme a obidve časti spletieme do vrkoča.
  4. Potrieme olejom a pečieme na 180°C asi 30 minút.
  5. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.