Kakaový kysnutý závin
Pudingový kysnutý závin
Autor receptu: skatulka
Kysnuté koláče sú u nás obľúbené a tento pudingáč určite zachutí aj vám.
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Z mlieka, droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.
- Plnku si pripravíme, tak že v mlieku s cukrom uvaríme hustý puding. Ešte do teplého zamiešame maslo a necháme vychladnúť.
- Cesto si rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme na obdĺžnik a natrieme plnkou. Naplnené cesto zrolujeme a obidve časti spletieme do vrkoča.
- Potrieme olejom a pečieme na 180°C asi 30 minút.
- Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.