Pudingový koláč s kyslou smotanou
Foto: helena10
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 dcl vlažná |
|
1 dcl |
|
250 g (alebo hladká) |
|
1 bal. |
|
1-2 PL |
|
Puding: | |
1 l |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
Navrch: | |
4 malé bal. (alebo 2 veľké) |
|
3-4 PL |
|
Na posypanie: | |
(alebo čokoláda) |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pridáme vanilkový cukor, vlažnú vodu, olej, múku s kypriacim práškom, kakao a nakoniec opatrne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Uvaríme puding z mlieka, cukru a 2 balíčkov Zlatého klasu a ešte teplý puding nalejeme na kakaové cesto (puding lejem do tvaru mriežky alebo cik-cak). Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30-40 minút pri teplote 175-180 stupňov. Na upečený teplý koláč rozotrieme kyslú smotanu, ktorú sme vymiešali s cukrom. Posypeme škoricovým cukrom alebo strúhanou čokoládou.
Ďakujem.