Pudingový koláč
Pudingový koláč

Pudingový koláč s kyslou smotanou

helena10 - bez fotkyhelena10, 7. júla 2021
Pudingový koláč s kyslou smotanou
Foto: helena10

Suroviny

Cesto:
5 ks
200 g
1 ks
1 dcl vlažná
1 dcl
250 g (alebo hladká)
1 bal.
1-2 PL
Puding:
1 l
2 ks
4 PL
Navrch:
4 malé bal. (alebo 2 veľké)
3-4 PL
Na posypanie:
 (alebo čokoláda)




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pridáme vanilkový cukor, vlažnú vodu, olej, múku s kypriacim práškom, kakao a nakoniec opatrne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Uvaríme puding z mlieka, cukru a 2 balíčkov Zlatého klasu a ešte teplý puding nalejeme na kakaové cesto (puding lejem do tvaru mriežky alebo cik-cak). Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30-40 minút pri teplote 175-180 stupňov. Na upečený teplý koláč rozotrieme kyslú smotanu, ktorú sme vymiešali s cukrom. Posypeme škoricovým cukrom alebo strúhanou čokoládou.

    Pudingový koláč s kyslou smotanou - obrázok 1

Diskusia k receptu

drajan
Je to skvelý koláčik. Robím takmer rovnaký, ale puding nechávam vychladnúť a potom robím do cesta z neho kôpky. Ak robím s karamelovým pudingom, tak to smotany primiešam karamelový jogurt. Odporúčam tento recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia