Pudingový koláč

Pudingový koláč s kyslou smotanou

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pridáme vanilkový cukor, vlažnú vodu, olej, múku s kypriacim práškom, kakao a nakoniec opatrne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Uvaríme puding z mlieka, cukru a 2 balíčkov Zlatého klasu a ešte teplý puding nalejeme na kakaové cesto (puding lejem do tvaru mriežky alebo cik-cak). Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30-40 minút pri teplote 175-180 stupňov. Na upečený teplý koláč rozotrieme kyslú smotanu, ktorú sme vymiešali s cukrom. Posypeme škoricovým cukrom alebo strúhanou čokoládou.