Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Recept som pocul v CBC radio. Tak sa mi zapacil, ze som sa rozhodol ho vyskusat. Je mozne pouzit samozrejme aj iny druh ryby, napr. tilapia, losos atd. Ja som teraz robil zo pstruha, ten nam chutil najviac. Samozrejme I quinou mozno nahradit napr. orzom.

4-6
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyl som si rybu a zbavil som ju koze. Nakrajal som ju na mensie casti.
  2. Podla navodu som si dal uvarit quinou a medzitym som si zacal pripravovat salsu. Nakrajal som paradajky a olivy na mesie kusky.Pridal som nasekanu vnatku. Dal som do misky, pridal olivovy olej, sol a korenia a pomieasal. Salsu som si odlozil do chladnicky, do dalsieho pouzitia.
  3. Ocisteny cesnak som pretlacil cez pucitko a dal som si ho asi na minutu oprazit na rozohriatom oleji.
  4. Potom som pridal spenatove listky. Za staleho mesiania som ich varil asi 3 minuty, kym neboli asi takto zvednute.
  5. Vypol som platnicku a pridal som quinou, nakrajane paradajky, kopor, citronovu stavu a sol a korenie. Zamiesal som a pustil som sa do ryby.
  6. Na rozohriatom masle som oprazil osoleneho a okoreneneho pstruha priblizne 1 minute s kazdej strany.
  7. Pstruha som polozil na quinou a na vrch som dal salsu. Ak Vam zvysi salsa, vyskusajte ju na ranajky s hriankou.