Táto ryba (Salmo trutta) má krásne červené mäsko, skoro ako losos.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rybu som iba dôkladne umyl v studenej tečúcej vode. Nechal som jej aj šupiny.
-
2
Brucho trocha osolíme.
-
3
Pridáme maslo, rozmarín a čerstvo zomleté čierne korenie.
-
4
Rybu položíme na pečiaci papier pridáme rajčiny nakrájané na polovice (alebo ako preferujete). Jemne posolíme a okoreníme aj zvrchu, môžeme jemne poliať olivovým olejom.
-
5
Dôkladne zabalíme do pečiaceho papiera.
-
6
A takto zabalíme do alobalu a dáme piecť do vyhriatej rúry 180º na 30 minút. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti ryby. (ja som mal rybu polkilovú)
-
7
po upečení má ryba zas tie mĺkve oči.....
-
8
Z upečenej ryby stiahnem kožu, no a preto ju nečistím od šupín. Koža je pevnejšia a krásne ide dole
-
9
Mäsko je jemné a ľahko sa oddeľuje od kostí
až na tie smutné oči čo na mňa kukajú s taniera.... super recept :-)
V jednom zdroji na nete som sa dočítal o minimálne 27 druhov pstruha
@zdezda
u mňa naokolo nikomu tie oči nevadia, (snažím sa pripravovať jedlá tak aby lahodily oku aj bruchu, ak by som mal však hostí ktorým by to vadilo, tak by som sa prispôsobil)
a potom oči slúžia aj ako indikátor toho že ryba je hotová, keď sú biele mäso je správne upečené. Tiež sa to do dá zistiť oddelením prsnej plutvy, keď ide ľahko je čas na servírovanie.