Pstruh lososovitý v papieri (fotorecept)

Autor receptu: eraserhead

Táto ryba (Salmo trutta) má krásne červené mäsko, skoro ako losos.

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rybu som iba dôkladne umyl v studenej tečúcej vode. Nechal som jej aj šupiny.
  2. Brucho trocha osolíme.
  3. Pridáme maslo, rozmarín a čerstvo zomleté čierne korenie.
  4. Rybu položíme na pečiaci papier pridáme rajčiny nakrájané na polovice (alebo ako preferujete). Jemne posolíme a okoreníme aj zvrchu, môžeme jemne poliať olivovým olejom.
  5. Dôkladne zabalíme do pečiaceho papiera.
  6. A takto zabalíme do alobalu a dáme piecť do vyhriatej rúry 180º na 30 minút. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti ryby. (ja som mal rybu polkilovú)
  7. po upečení má ryba zas tie mĺkve oči.....
  8. Z upečenej ryby stiahnem kožu, no a preto ju nečistím od šupín. Koža je pevnejšia a krásne ide dole
  9. Mäsko je jemné a ľahko sa oddeľuje od kostí