Pstruh lososovitý v papieri (fotorecept)
Autor receptu: eraserhead
Táto ryba (Salmo trutta) má krásne červené mäsko, skoro ako losos.
2 porcie |
5 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Rybu som iba dôkladne umyl v studenej tečúcej vode. Nechal som jej aj šupiny.
- Brucho trocha osolíme.
- Pridáme maslo, rozmarín a čerstvo zomleté čierne korenie.
- Rybu položíme na pečiaci papier pridáme rajčiny nakrájané na polovice (alebo ako preferujete). Jemne posolíme a okoreníme aj zvrchu, môžeme jemne poliať olivovým olejom.
- Dôkladne zabalíme do pečiaceho papiera.
- A takto zabalíme do alobalu a dáme piecť do vyhriatej rúry 180º na 30 minút. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti ryby. (ja som mal rybu polkilovú)
- po upečení má ryba zas tie mĺkve oči.....
- Z upečenej ryby stiahnem kožu, no a preto ju nečistím od šupín. Koža je pevnejšia a krásne ide dole
- Mäsko je jemné a ľahko sa oddeľuje od kostí