Pšenový nákyp
Pšenový nákyp

Pšenový nákyp s tvarohom a lesným ovocím fotorecept

Iveta Papcunová
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 20. apríla 2018
Pšenový nákyp s tvarohom a lesným ovocím (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
750 ml
2 ks
1 ks
1 ks
500 g
1 hrsť
3 PL
200 g
štipka
 na posypanie
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté pšeno dáme variť s mliekom, cukrom a trochou dužiny z vanilky. Uvarené necháme vychladnúť. Do vychladnutého vmiešame jedno vajce.

    Pšenový nákyp s tvarohom a lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tvaroh zmiešame so štipkou soli, s cukrom, vanilkou, so škoricou, s vajcom, hrozienkami a citrónovou kôrou. Do zapekacej misy dáme polovicu pšena, naň navrstvíme tvaroh, ovocie a prikryjeme druhou polovicou pšena, tak ako keď pripravujeme ryžový nákyp. Posypeme mandľovými lupienkami.

    Pšenový nákyp s tvarohom a lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nákyp dáme zapiecť do rúry na približne 30 minút. Podávame teplé alebo vychladené, dozdobené ovocím alebo omáčkou z lesného ovocia.

    Pšenový nákyp s tvarohom a lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

aleana
toto si zvyknem často robiť, výborné :-) plním banánom, jablkami a pudingom.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha