Pšenový nákyp s tvarohom a lesným ovocím fotorecept
Iveta Papcunová
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 20. apríla 2018
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 20. apríla 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Umyté pšeno dáme variť s mliekom, cukrom a trochou dužiny z vanilky. Uvarené necháme vychladnúť. Do vychladnutého vmiešame jedno vajce.
-
2
Tvaroh zmiešame so štipkou soli, s cukrom, vanilkou, so škoricou, s vajcom, hrozienkami a citrónovou kôrou. Do zapekacej misy dáme polovicu pšena, naň navrstvíme tvaroh, ovocie a prikryjeme druhou polovicou pšena, tak ako keď pripravujeme ryžový nákyp. Posypeme mandľovými lupienkami.
-
3
Nákyp dáme zapiecť do rúry na približne 30 minút. Podávame teplé alebo vychladené, dozdobené ovocím alebo omáčkou z lesného ovocia.
Diskusia k receptu