Pšenová kaša

lwhiterose - fotkalwhiterose, 20. augusta 2013

Výborné raňajky na sladko:)

Suroviny

1 hrnček
2,5 hrnčeka
 štipka
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pšeno poriadne prepláchneme pod horúcou vodou (ako ryžu), aby sme odstránili horkú chuť. Zalejeme ho mliekom, pridáme štipku soli, sušené brusnice a za stáleho miešania ho privedieme do varu. Keď sa pšeno začne variť, vypneme plameň a necháme ho dôjsť pod pokrievkou. Po 25 minútach je pšeno hotové. Osladíme ho medom (alebo cukrom), naservírujeme na tanier a ozdobíme kompótovým ovocím - napríklad marhuľami.

Diskusia k receptu

mariamka
mila @Lwhiterose dnes som prvykrat robila pseno a hned takuto kasu podla teba :) len som miesala mlieko s vodou 1:1 a pridala som jedno pokrajane jablko, ktore to prijemne ochutilo, naozaj doporucujem vsetkym ako chutne lahke ranajky alebo zdravu maskrtu... a kedze nemas foto, dovolim si pridat v ramci propagacie tohto vyborneho receptu :)

1x areta




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia