Prsia pod perinou

Autor receptu: prhlavka

Chlapom v rodine prsia veľmi nechutia, vraj sú suché, tak som ich zakryla pod slaninu, aby mali mokré:D Všetci si po nich prsty zalizovali a nechali si naložiť aj dupľu. Rýchla pred príprava a fantastická chuť zaručená!

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia si dôkladne umyjeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a trochou kari korenia, potrieme horčicou. Nastriháme si alobal, podľa toho koľko kúskov pŕs máme, každé som balila zvlášť, v každom balíčku sa vytvorila parádna šťava, tak aby sa z nej ušlo každému na tanier.
  2. očistíme a nakrájame hlivu na drobno, orestujeme si jednu cibuľku, pridáme hlivu, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením a dusíme do mäkka. Takto pripravenú hlivu pekne rozprestrieme na každý kus kuracieho prska, tak aby sa ušlo na každý kúsok a prikryjeme dvomi plátkamy oravskej slaniny, zase každý kus. Takto pripravené balíčky poukladané na plechu pekne zabalíme a dáme do vopred vyhriatej rúry, až kým nám nezačnú rozvoniavať.
  3. Zemiakové pyré: Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, rozmačkáme a postupne si prilievame vlažné mlieko, podľa toho akú konzistenciu máme najradšej, niekto rád redšie, niekto hustejšie a pridáme aj kúsok masla, poriadne premiešame, prikryjeme. jednu menšiu cibuľku do hneda orestujeme na oleji a pridáme do pyré, premiešame a máme hotovo:D Dobrú chuť!