Proteínové placky (fotorecept)

Autor receptu: katka90

Inšpirovala som sa receptom od Rous5 na Tvarohovú fitness pochúťku, ale upravila som si prísady podľa toho čo som mala doma, a podľa toho koľko bielkovín a sacharidov potrebujem :D Ako prílohu som si urobila ovsenú kašu, ale dajú sa jesť aj len tak samé. Ja som tú kašu potrebovala aby som dokopy mala na deň 100 g sacharidov. Všetky placky z tejto dávky cesta majú spolu zhruba 60 g bielkovín a 30 g sacharidov (bielkoviny z vločiek som nezarátala).

5
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tu sú nachystané suroviny. Tvaroh som použila ten jemný nízkotučný, hrudkovitý som nemala. Kvôli nemu bolo cesto úplne riedke, ale nevadí. Vanilkovú arómu nemusíte dávať, ja som ju dala len preto, lebo som mala chuť na niečo naozaj vanilkové. Proteín je tiež vanilkový, ale určite to nepokazíte ani inou príchuťou. Ja niekedy vyskúšam aj čokoládový.
  2. Ovsené vločky som si asi hodinku vopred namočila do studenej vody. Vajce som vyšľahala s vanilkovou arómou. Cottage som zmiešala s tvarohom a sladidlom.
  3. Tvarohovú zmes zmiešame s vajíčkom.
  4. Potom pridáme ovsené vločky.
  5. Tu je hotové "cesto". Je naozaj dosť riedke. Ak sa vám podarí hustejšie, tak to vôbec nevadí :D
  6. Cesto dáme na plech s papierom na pečenie. Ja som si na deň naplánovala 5 porcií, tak som si urobila 10 placiek, na každú porciu 2. A bola to aj taká akurát veľkosť.
  7. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút. Po tomto čase placky vyzerali ako tuhší puding, tak som ich asi ešte ďalších 20 minút nechala "sušiť" vo vypnutej rúre. Na tomto obrázku sú už hotové.
  8. Placky necháme trošku vychladnúť a keď sa dajú chytiť, odlepíme ich z papiera na pečenie a hotovo :)
  9. K plackám som si urobila ešte ovsenú kašu klasickým postupom - za stáleho miešania som rozvarila vločky vo vode. Pridala som sladidlo a 2 lyžičky čokoládového proteínu (len pre chuť) a nakoniec posypala kakaom.