Prívarok zo žltej fazuľky

Autor receptu: danadam

Na tento privarok som si spomenula vcera, robila ho casto moja mamka, tak so sa rozhodla podelit sa s vami o tento skvely receptik. Je to naozaj mniamka

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do slanej, vriacej vody pridame zlte fazulky (to su tie maslove) a osupane zemiaky nakrajane na kocky a varime 15 minut, kym nam nezmaknu zemiaky. Medzitym si pripravime klasicku zaprasku, na oleji (len trosku oleja) oprazime cibulku a hladku muku.
  2. Do zaprasky pridame troska vody z fazulky a mlieko. Prilejeme k fazulke a nechame zovriet aby nam privarok zhustol. Ku koncu ochutime octom a cukrom a pridame nasekany cerstvy kopor (aj suseny je dobry).
  3. Po vypnuti pridame cerstve maslo, koli voni a chuti. Podavame s volskym okom alebo ako ja vcera vecer s opecenou sunkou nakrajanou na kocky a s chlebom alebo zemiakmi.