Prívarok z mladej fazuľky s kôprom (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Ako dieťa som prázdniny trávila u babičky na dedine. Keďže babička okrem hydiny chovala aj kravičku, mali sme dosť často smotanové prívarky alebo polievky. Jedným z mojich obľúbených prívarkov bol aj fazuľľkový s volským okom, strateným vajcom, opečeným kúskom mäska alebo fašírkou.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle orestujeme do sklovita na drobno pokrájanú cibuľu.
  2. Fazuľku očistíme, porežeme a opláchneme.
  3. Fazuľku pridáme k orestovanej cibuľke,podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a varíme takmer do mäkka.
  4. Pridáme očistené, na kocky porezané zemiaky a dovaríme. Z kyslej smotany, žĺtka, múky a mlieka / asi 100ml / si pripravíme zátrepku.
  5. Do fazuľky so zemiakmi vlejeme zátrepku a pokrájaný kôpor, asi 1čl octu a cukru a chvíľku povaríme. Ja som podávala s guľkami z mletého mäsa, ktoré nám zvýšili z grilovačky.