Tvarohová torta
Tvarohová torta

Torta pre vnučku fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 28. apríla 2018
Torta pre vnučku (fotorecept)
Foto: Sonulienka

Vnučka chodí na folklór a mala narodeniny, tak som jej upiekla takúto tortu.

60 minút
príprava
3x20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 PL
9 ks
9 PL
2 bal.
9 PL
Plnka:
750 g
375 g
150 ml
3 bal.
3 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny ale nie sú všetky, tie na potretie okolo torty a na vrch som nechala v chladničke. A ešte poznámočka - hore uvádzam tri korpusy z troch vajec. Ja som prvé dva urobila z dvoch vajec a boli veľmi tenké tak som potom ďalšie dva urobila z troch vajec. Mala som menšie vajcia a až keď som už mala korpusy odpečené sa mi videli veľmi tenké tak ďalšie dva už boli z troch vajec. Ale kľudne pečte tak z troch ako som písala v surovinách a bude torta OK. Preto som tak aj do surovín dala nechcela som Vám to komplikovať.

    Torta pre vnučku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postup tak ako obyčajne. Robila som korpus 3x. Vyšľahala som si tri bielky do tuha potom pridala tri PL kryštálový cukor, znovu vyšľahala do tuha.

    Torta pre vnučku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala tri žĺtka pre šľahala.

    Torta pre vnučku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tri PL múky som si rozmiešala s dvoma PL kakaa a prášok do pečiva preosiala som do vajcovej hmoty a pomaličky zmiešala. Dala do formy priemer 22 cm. Piekla na 180 stupňov 20 minút.

    Torta pre vnučku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto som si upiekla tri korpusy a nechala vychladnúť. Zatiaľ som si vyšľahala šľahačku, mascarpone som si vymiešala s tvarohom, vanilkovým a práškovým cukrom. Spojila so šľahačkou a krém bol hotový. Keď boli korpusy vychladnuté som ich naplnila krémom. Nechala som si aj na boky a aj vrch torty som natrela krémom. Okolo som prvýkrát natrela len menej asi takto. Dala do chladničky a nechala tuhnúť dve hodiny.

    Torta pre vnučku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po dvoch hodinách som natrela ešte raz už hrubšie. Toto som robila včera. Nechala dodnes v chladničke.

    Torta pre vnučku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dnes som si z poťahovky vykrojila kruh, na ktorý som jedlým lepom nalepila jedlú oblátku aj okolo som dala pod oblátku poťahovku. Oblátka bola trochu menšia tak som improvizovala do okola kvietkami tiež z poťahovky. Totiž nechcela som celú potiahnutú tortu. No a dnes sa jej vnučka veľmi potešila a ja tiež, že sa jej torta páčila.

    Torta pre vnučku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto vypadala aj okolo.

    Torta pre vnučku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Foto vnučka so spolužiačkami vnučka má stočené vlasy do uzlíka.

    Torta pre vnučku (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na želanie torta v reze.

    Torta pre vnučku (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

radost
to zdobenie je nevšedné..milé..že oblátka..-!!to som ešte nevidela...
luwinka
@Sonulienka krásna torta , pekne si sa s ňou pohrala . Vnučka musí byť pyšná , že má takú babičku , ktorá jej spravila takú nádhernú tortu. Všetko dobré želám vnučke. A ten vrch a boky torty si presne trafila ozdobiť , keďže chodí na folklór. Aj v reze by som rada uvítala fotku - bude ? ďakujem.
1x haji
haji
Krásná práce - torta ako malovaná! Máš můj obdiv, milá @Sonulienka , jsi velmi šikovná - nejen cukrárka! Všechno nejlepší vnučke k narozeninám! S dekorovanou oblátkou jsem ještě nikdy nepracovala - je to složité, myslím hlavně ty malé dolné kytičky - trpla bych, či sa udržia...
luss44
@Sonulienka nádherná torta, to zdobenie si vymyslela super, oblátky som videla v cukrárni ale ešte som s nimi nerobila. Prosím Ťa, akú poťahovku si použila? Nie všetky sú rovnaké..
sonulienka
Všetkým Vám krásne ďakujem. @Luss44 keď si dáš oblátku potiahnúť tak sa nemusíš báť robiť s ňou. Taká bez poťahu sa skorej rozmaže treba dávať väčší pozor a práve teraz keď je teplo ale potiahnutá nemá chybu.
sonulienka
Ešte odpoveď k @Haji nemusíš sa báť keď máš pod oblátkou poťah a cukrárenský lep tak to drží. Ale oblátka musí byť potiahnutá tiež tak ako som písala hore.A pozdrav vnučke odovzdám od všetkých srdečne ďakujem za ňu.
1x haji
haji
@Sonulienka (28.4.2018 20:51)
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Vnučka je moc hezká mladá dáma, pekná oslava aj s kamarátkami, aj počasie vyšlo, dobrá nálada! Torta v reze je perfektní - ty tři korpusy jsou prostě dobrý fígl. Robila som tortu z dvoch korpusov a také bola fajn v reze. Krásnou neděli přeji, milá @Sonulienka !
luwinka
Veľmi pekne ďakujem , že si tu dala fotku v reze aj s vnučkou aj s jej kamoškami. Pekné fotky , perfektná torta no nemôžem sa vynadívať :-)
capko
Jejda jemine aj ja mám dnes národky. Neostala taká torta ešte jedna v ladničke naviac. Vnučka sa isto veľmi potešila takej krásnej torte. Gratulujem vnučke aj majsterke čo tortu urobila.
waocipa
Dziewczynki usmiechniete to swiadczy ze torta byla smakowita.Pozdrawiam a przepis wedruje do KK.
olinecka
Vnučke blahoželám a Tebe chcem povedať , krásna práca, chválim.
mojaradost
Nádherná torta, super nápad so zdobením, šikovná ste, dávam Vám 5*****
jerica
Krása, folkólor na torte ! Sonička, pozdravujem vnučku, gratulujem k narodkam, nech v zdraví sa jej darí :-) mat takú babinu je samá radosť :-)
1x haji
pivonka
Krásne si sa trafila do témy. Vnučka môže byť na teba pyšná a ty na vnučku :-)
tatranka
Sonička,obdivujem tvoju krásnu tortičku a samozrejme tvoju šikovnosť.Motív na tortičku si zvolila hádam ten najlepší,aký sa pre takú rúču Slovenku akou je tvoja vnučka hodí.
Vnučke blahoželám k narodeninám a želám jej veľa pevného zdravia a aj šťastia.
sonulienka
Strašne ste ma všetci potešili, bála som sa na reakcie lebo torta nie je poťahovaná,nechcela som ju celú poťahovať podľa mňa by to bolo zbytočné keď to nemajú radi. Ale pod oblátku je to určite dobré potiahnuť inak by sa rozmazala aj keď má podklad.
A hlavne som si ju sem dala práve pre krém mascarpone ktorý odporúčam každému.Je vynikajúci už som veľa krémov s mascarpone skúšala ale tento je u mňa top. Nemusím dávať žiaden stužovač do krému. Samozrejme si ho môžete upraviť podľa seba ako a koľko krému budete potrebovať.
Tak ešte raz Vám všetkým ďakujem za komentáre ktoré ma naozaj potešili.
mojaradost
@Sonulienka (29.4.2018 21:19)

Beriem na vedomie:)) Tortička naozaj krásna a ten motív, no nádhera, ešte som takú nevidela, vnučke želám všetko len to najlepšie k narodkám:))
zolik
Krasna a originalna torta. Z fotiet vidiet, ze aj s velkou laskou urobena. Pekne si sa vyhrala.
martamm
Torta je nadherna, az zrak prechadza ,vsetko najlepsie oslavenkyni
ywett
Torta je krásna verím, že vnučku veľmi potešila ;-) dodatočne všetko najlepšie ☺
elba
Neviem či si to ešte pozrieš ale mám len otázku kde si kúpila tie ozdoby? ďakujem
elba
Tortu máš krásnu a ja neviem či si to po takej dobe pozrieš ak áno kde dostať kúpiť tie ozdoby ,ja idem piecť synovi zišiel by sa mi typ ďakujem
elba
Dobrý deň,Sonulienka neviem či po takom čase pôjdeš na komentáre ale ak predsa poraď kde si kúpila to fantastické zdobenie srdečná vďaka