Tvarohová torta

Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Po dlhšej dobe som piekla tortičku a tak si ju ukladám. Nie je to neviem čo, nie som ani pekár ani cukrár, ale pre vlastnú potrebu si ako tak upečiem.

30 minút
príprava
3x 15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Ako som už písala v predchádzajúcich mojich receptoch, pri pečení torty nepečiem naraz jeden korpus (ktorý by som potom prerezala), ale ak chcem dva, tak si upečiem dva pláty. V tomto prípade som si upiekla 3 pláty. Každý bol - 4 ks vajcia, 4 PL cukru, 2 PL polohrubá múka, 2 PL hladká múka, 1 PL kakao a 1 ČL kypriaceho prášku. Vajcia rozdelím na bielky žĺtky. Bielky vyšľahám do tuha, pridám 4 PL kryštálového cukru, znovu vyšľahám do tuha. Keď sa bielková hmota leskne, pridám žĺtky, prešľahám no a na koniec postupne cez sitko pridávam zmes múky, kypriaceho prášku a kakaa. Zľahka premiešam a vylejem do okrúhlej formy, na ktorej dno som dala papier na pečenie. Piekla som vo forme s priemerom 28 cm. Pečiem v predhriatej rúre na 190 stupňov 15-20 minút. Ale tu si už každá musíte sledovať svoju rúru. Tu je na ukážku 1 upečený korpus.
  3. Keď som si dopiekla všetky tri korpusy, nechala som ich vychladnúť a zatiaľ som si urobila krém na naplnenie. 500 g jemného tvarohu (najlepšie sa mi osvedčil z Lidla vo vedierku) som rozmiešala s 2 PL práškového cukru, 2 vanilkovými cukrami a 2 balíčky pudingu bez varenia. Smotanu som si dala zatiaľ na 10 minút do mrazničky pokiaľ som vyšľahala tvaroh. Potom som do tuha vyšľahala 500 ml smotany a pridávala po troche tvarohový krém. Poriadne do hladka šľahala. 250 g čokolády (85 %) som vo vodnom kúpeli rozpustila a nechala mierne vychladnúť. Odobrala som asi 3-4 PL krému a pridala do rozpustenej čokolády, dobre vymiešala a pridala do krému. Prešľahala a krém bol hotový. Nie je dobré pridávať čokoládu do krému. A tu je krém hotový.
  4. No a tu už mám tortičku naplnenú.
  5. Následne som si urobila ďalší krém na potiahnutie torty. Je presne taký istý ako na naplnenie, len bez čokolády. Čiže vyšľahala som 500 g tvaroh, 2 PL cukor, 2 bal. vanilkový cukor, 1 puding bez varenia a pridala vychladnutú a do tuha vyšľahanú šľahačku. To som už nefotila, len potiahnutú tortu.
  6. Tortu som nechala na noc v chladničke a len dnes som ju ozdobila ovocím. Tiež som si rozpustila čokoládu a poukladala ovocie. Len nie je to to pravé orechové ale čo už iná nebude.
  7. Pohľad z hora.