Foto: gordonko
videl som ,,uputávku,, na FB vyzkúšal som ho ...... je dobrý ,ale ja sa z kakaom moc Zobraziť celý popisvidel som ,,uputávku,, na FB vyzkúšal som ho ...... je dobrý ,ale ja sa z kakaom moc nekamarátim, tak som urobil druhý..... ,,PREŠÍVANÝ PAPLON,, ktorý som si prispôsobil
príprava
na 170 °C
Suroviny
Prešívaná deka: | |
2 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1 bal |
|
1 hrnček |
|
3 pl |
|
3 ks |
|
Na mriežku: | |
500 g (alebo domáca ricotta) |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
4 dcl |
|
4 - 6 pl |
|
1 ks |
|
Na "paplón": | |
2 hrnček |
|
1 hrnček |
|
0,5 hrnček |
|
0,5 - 1 hrnček |
|
3 ks |
|
1 bal |
|
1 hrnček |
|
Postup
-
1
..dáme si uvariť puding podla návodu a tvaroh poprípade domácú ricottu si premiešame s cukrom ,žltkom ,ked vychladne pudink pridáme ho k tvarohu a spolu premiešame a naplnime si cukrárské vrecko ,alebo sáčik s odstrihnutým rožkom
-
2
sypké suroviny : múka , PDP , cukor, kakao premiešame a zalejeme olejom , vlažnou vodou a pridáme vajíčko .....toto vymiešame a vylejeme na vymasteny a múkou vysypaný plech
-
3
na vyliaté cesto natlačíme tvarohový MIX ako mriežku a dáme piecť na 30 minut , trúba na 170°C
-
4
... upečené
-
5
.... išiel som si robiť druhý koláč podla seba a tak som do tvarohového krému pridal pomixované višne - aby to malo tmavšiu farbu ... inak je všetko rovnaké ako v bodu 1
-
6
cesto na ,,paplon,, je rovnaké iba nedáme kakao ale nahradíme ho makom a vylejeme ho na vymastený múkou vysypaný plech
-
7
a zasa naň urobíme tvarohovú mriežku a dáme upéct pri 170°C na 30 minut
-
8
....upečené
-
9
..... hotové
-
10
...jednoduchý , rýchlí a dobrý .... lepší jena druhý deň , ked cesto navlhne z tvarohu
gordonko povinne u nás strávi jeden v týždni pracovný deň..!!
môže byť =deka=
môže byť =paplon=
hlavneže tu bude v našej kuchyni bezkonkurenčný šampion..:-)