Prekladaný gazdovský gratin fotorecept

imaginarium - fotkaImaginarium, 25 ročná žena, Považská Bystrica, 12. apríla 2018 18:51
Ďalšie jej recepty »

Takto to u nás vyzerá, keď navrhnem niečo bezmäsité... pripomína mi to situáciu, keď moja babka povedala, že biele jelítka môže jesť, lebo tie sú predsa diétne :D

6
porcií
30 min
príprava
60 min
na 200 °C

Suroviny

1 1/2 kg
4 ks
2 ks
200 g
180 ml
250 ml
2 PL
1 ČL
2 ks
2 ČL
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené zemiaky si nakrájame na tenučké plátky. Takisto aj klobásky, cibuľu a tvrdý syr.

    Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny vrstvíme nastojato do vymasteného pekáča.

    Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si zálievku. Zmiešame obe smotany, horčicu, vajíčka, soľ a rascu. Všetko pekne zalejeme a posypeme čerstvo pomletým čiernym korením.

    Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C aspoň 60 minút alebo podľa potreby aj viac. Kým zemiaky nie sú mäkké a vrch pekne zapečený.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist