Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Prekladaný gazdovský gratin fotorecept

imaginarium - fotkaimaginarium, 12. apríla 2018

Takto to u nás vyzerá, keď navrhnem niečo bezmäsité... pripomína mi to situáciu, keď moja babka povedala, že biele jelítka môže jesť, lebo tie sú predsa diétne :D

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 1/2 kg
4 ks
2 ks
200 g
180 ml
250 ml
2 PL
1 ČL
2 ks
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky si nakrájame na tenučké plátky. Takisto aj klobásky, cibuľu a tvrdý syr.

    Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny vrstvíme nastojato do vymasteného pekáča.

    Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si zálievku. Zmiešame obe smotany, horčicu, vajíčka, soľ a rascu. Všetko pekne zalejeme a posypeme čerstvo pomletým čiernym korením.

    Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C aspoň 60 minút alebo podľa potreby aj viac. Kým zemiaky nie sú mäkké a vrch pekne zapečený.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Dnes som robila na obed. Skvelé, nenáročné na prípravu a veľmi chutné a variabilné jedlo. Medzi zemiaky sa dá dať čokoľvek podľa chuti. Síce som zabudla dať do zálievky vajíčka tak som ich rozmiešala v troche mlieka a naliala ešte na vrch, ale na chuti to neubralo. Pre mňa ešte chutnejšie, lebo aj po upečení domäkka mi ostala na spodku šťava ktorá tomuto jedlu dala svoj šmrnc. Vďaka za tento pridaný recept. U nás bude teraz určite často hlavne v čase, keď chodíme na záhradu lebo studené je ešte lepšie ako teplé :-)
Nebolo by na škodu pridať do zálievky teraz sezónny hit-na drobno pokrájaný medvedí cesnak. Ja si to tiež urobím v menšom množstve, napr. v remoske. ďakujem za dobrý recept.

Pridaj komentár k receptu: