Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Prekladaný gazdovský gratin fotorecept

imaginarium - fotkaimaginarium, 12. apríla 2018

Takto to u nás vyzerá, keď navrhnem niečo bezmäsité... pripomína mi to situáciu, keď moja babka povedala, že biele jelítka môže jesť, lebo tie sú predsa diétne :D

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 1/2 kg
4 ks
2 ks
200 g
180 ml
250 ml
2 PL
1 ČL
2 ks
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky si nakrájame na tenučké plátky. Takisto aj klobásky, cibuľu a tvrdý syr.

    Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny vrstvíme nastojato do vymasteného pekáča.

    Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si zálievku. Zmiešame obe smotany, horčicu, vajíčka, soľ a rascu. Všetko pekne zalejeme a posypeme čerstvo pomletým čiernym korením.

    Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C aspoň 60 minút alebo podľa potreby aj viac. Kým zemiaky nie sú mäkké a vrch pekne zapečený.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Syry, Zemiaky, Slovenská kuchyňa, Obed, Večera, Zapekané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu