Prekladané mäso v rímskom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...

5-6
porcií
40 minút
príprava
95 minút
na 200 °C

Postup

  1. ...rímsky hrniec namočíme na 15 minút a bravčové mäso si nakrájame na plátky, asi na takéto...
  2. ...dáme ho do nádoby a pridáme dijonskú horčicu, ajvar, olej, nakrájaný cesnak, korenie, soľ a sušenú papriku. Dobre premiešame a necháme odpočinúť, najlepšie 23,5 hodiny...
  3. ..takto vyzerá sušená paprika...
  4. na spodok do hrnca dáme nakrájané paradajky. Mäsko, zemiaky a cibuľu ukladáme na výšku až kým nenaplníme hrniec, na vrch dáme nakrájaný pór a plátky slaniny...
  5. ...rímsky hrniec vložíme do studenej rúry, pečieme asi 80 minút zakryté a potom ešte 15-20 minút zvrchu zapečieme...
  6. ...podávame s tým, čo nájdeme ...napríklad s kyslou uhorkou, pochúťkovou kyslou smotanou, kapustou alebo niečím iným a zapíjame studeným pivom...dobrú chuť