Pırasalı puf börek (fotorecept)
Autor receptu: nazarboncuk
Výborný borek sa dá pripraviť aj bez veľkej námahy. Stačí mať po ruke hotové, už rozvaľkané lístkové cesto a naplniť sa dá prakticky čímkoľvek, záleží na špajzových zásobách :) Takže dnes: borek s pórovou a syrovou náplňou.
15 kúskov porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájaný pór a jarnú cibuľku. Opekáme asi 8 minút, kým všetko nezmäkne. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Odstavíme a vmiešame chilli vločky.
Necháme vychladnúť. Nakoniec vmiešame rozdrobený balkánsky syr.
- Syrovú náplň pripravíme zmiešaním balkánskeho syra, krémového tvarohu, nasekanej petržlenovej a kôprovej vňate. Ochutíme mletým čiernym korením. Vňaťkou netreba šetriť ;)
Rúru predhrejeme na 180 °C (teplovzdušná).
Lístkové cesto rozbalíme a nakrájame na 15 štvrocov vo veľkosti cca 8x8 cm. Na štvorce rozdelíme obe plnky. Okraje prehneme a dobre stlačíme.
- Hotové uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Môžeme posypať černuškou a sezamom.
Pečieme asi 30 minút do chrumkava a zlatohneda.
- Necháme na mriežke vychladnúť. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom, či jogurtovým nápojom ako obed alebo večeru, prípadne s čajom aj na raňajky.