Povzbudivé karbonátky (fotorecept)

Autor receptu: jody

:-)))

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Celú hlavu zeleru nakrájame na drobné kocečky, alebo nastrúhame.
  2. Jednu cibuľu osmahneme do sklovita.
  3. Pridáme kocky zeleru, posolíme, posypeme saturejkou a trochu osmažíme.
  4. Šupneme tam feferónku a roh, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka. Zdusíme tak, aby sme nemali tekutinu, alebo túto dáme do nejakej polievky.
  5. Osobitne upraženú druhú cibuľu zasypeme červenou paprikou a keď pustí farbu, zmiešame s mäsom, vajciami, uduseným vychladnutým zelerom, popučeným cesnakom a majoránom. Hustíme strúhankou, prípadne trochou múky.
  6. Zo smesi formujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke.
  7. Medzitým si uvaríme zemiaky nakrájané na krížalky. Vodu scedíme do polievky a k zemiakom pridáme za lyžicu masla.
  8. Karbonátky vypražíme z oboch strán do chrumkava. Alebo ich upečieme v rúre.
  9. Podávame s kremžskou horčicou a surovou cibuľou. :-) Dobrú chuť prajem.