Povzbudivé karbonátky (fotorecept)
Autor receptu: jody
:-)))
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Celú hlavu zeleru nakrájame na drobné kocečky, alebo nastrúhame.
- Jednu cibuľu osmahneme do sklovita.
- Pridáme kocky zeleru, posolíme, posypeme saturejkou a trochu osmažíme.
- Šupneme tam feferónku a roh, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka. Zdusíme tak, aby sme nemali tekutinu, alebo túto dáme do nejakej polievky.
- Osobitne upraženú druhú cibuľu zasypeme červenou paprikou a keď pustí farbu, zmiešame s mäsom, vajciami, uduseným vychladnutým zelerom, popučeným cesnakom a majoránom. Hustíme strúhankou, prípadne trochou múky.
- Zo smesi formujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke.
- Medzitým si uvaríme zemiaky nakrájané na krížalky. Vodu scedíme do polievky a k zemiakom pridáme za lyžicu masla.
- Karbonátky vypražíme z oboch strán do chrumkava. Alebo ich upečieme v rúre.
- Podávame s kremžskou horčicou a surovou cibuľou. :-) Dobrú chuť prajem.
|