Pošírovaný losos so šalátom z orza

Autor receptu: sjuz

Ľahká večera, pôvodný recept je s kôprom namiesto vňaťky, ale keďže moji chlapci kôpor nejedia, musela som zvoliť inú variantu. Sebe som samozrejme dala kôpor:) Dip si môžete pripraviť aj z kyslej smotany alebo jogurtu, s pretlačeným cesnakom, olivovým olejom a citrónovou šťavou namiesto majonézy. A keďže nemáme doma momentálne foťák, foto je z mobilu, ale musela som vynechať fotopostup.

10 minút
príprava
6-8 ryba minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hlbšej panvice dáme toľko vody, aby boli kúsky lososa ponorené.Pridáme pokrájaný citrón na plátky a dve celé jarné cibuľky. Necháme zovrieť, stíšime a vložíme lososa. Varíme tesne pod bodom varu cca 6-8 minút, prikryté. Po uvarení vyberieme.
  2. Do slanej vody dáme variť orzo.
  3. Medzitým si na jemné kocôčky nakrájame uhorku, a cibuľku.
  4. Dip si pripravíme zmiešaním majonézy s olivovým olejom, citrónovou šťavou, olivovým olejom a smotany. Okoreníme, a pridáme vňať.
  5. Uvarené orzo zlejeme, a prepláchneme studenou vodou. Zmiešame s uhorkou, cibuľkou, vňaťkou a citrónovou šťavou a olivovým olejom.
  6. Rybu podávame na šaláte s dipom na poliatie.