Pošírovaný halibut na špenáte s cesnakom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filetu z halibuta naporcujeme na 150 g porcie a osolíme, pokvapkáme ich zarobeným olivovým olejom s cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónom, zrolujeme, prepichneme špáradlom a dáme variť do osolenej vody, do ktorej pridáme bobkový list, biele víno a nové korenie.
  2. Halibuta varíme jemným varom asi 9 minút. Na masle speníme cesnak, pridáme čerstvý špenát, trochu soli a restujeme.
  3. Rybu servírujeme na restovanom špenáte. Vhodnou prílohou sú varené mladé zemiaky.
  4. Náš tip: Mäso halibuta je veľmi jemné a treba s ním opatrne narábať, aby sa nerozpadlo.