Pošírovaný halibut na špenáte s cesnakom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Filetu z halibuta naporcujeme na 150 g porcie a osolíme, pokvapkáme ich zarobeným olivovým olejom s cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónom, zrolujeme, prepichneme špáradlom a dáme variť do osolenej vody, do ktorej pridáme bobkový list, biele víno a nové korenie.
- Halibuta varíme jemným varom asi 9 minút. Na masle speníme cesnak, pridáme čerstvý špenát, trochu soli a restujeme.
- Rybu servírujeme na restovanom špenáte. Vhodnou prílohou sú varené mladé zemiaky.
- Náš tip: Mäso halibuta je veľmi jemné a treba s ním opatrne narábať, aby sa nerozpadlo.
|