Poschodový rebarborový zákusok
Autor receptu: redakcia
Postup- Z uvedených surovín rýchlo
spracujeme spodné cesto
a dáme ho odležať do chladničky,
aby stuhlo.
- Medzitým
rebarborové stonky očistíme
z vlákien a pokrájame na malé
kúsky, ktoré krátko podusíme
s cukrom a vodou.
- Na
pomúčenej doske rozvaľkáme
vychladené cesto, pomocou
valčeka ho prenesieme na
hlbší plech, ktorý vyložíme
cestom aj po bokoch. Posypeme
ho strúhankou jemne
popraženou na masle a rovnomerne
rozotrieme rebarborovú
plnku.
- Dáme piecť do
mierne vyhriatej rúry a keď
začnú okraje ružovieť, koláč
z rúry vyberieme, rozotrieme
navrch piškótové cesto, ktoré
pripravíme tak, že žĺtky s cukrom
vymiešame, pridáme
múku rozmiešanú s práškom
do pečiva a nakoniec tuhý
sneh z bielkov.
- Koláč dopečieme
a vychladnutý polejeme
čokoládou rozpustenou
nad parou s tukom.
|