Poschodový rebarborový zákusok

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo.
  2. Medzitým rebarborové stonky očistíme z vlákien a pokrájame na malé kúsky, ktoré krátko podusíme s cukrom a vodou.
  3. Na pomúčenej doske rozvaľkáme vychladené cesto, pomocou valčeka ho prenesieme na hlbší plech, ktorý vyložíme cestom aj po bokoch. Posypeme ho strúhankou jemne popraženou na masle a rovnomerne rozotrieme rebarborovú plnku.
  4. Dáme piecť do mierne vyhriatej rúry a keď začnú okraje ružovieť, koláč z rúry vyberieme, rozotrieme navrch piškótové cesto, ktoré pripravíme tak, že žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
  5. Koláč dopečieme a vychladnutý polejeme čokoládou rozpustenou nad parou s tukom.