Pórová polievka

Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny

Autor receptu: palma

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú cibuľu a pór nadrobno nakrájame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 4 PL oleja a orestujeme najskôr cibuľu, potom pridáme pór (trošku si odložíme na ozdobu). Cibuľu s pórom pražíme 3 - 5 minút na miernom ohni. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie a varíme domäkka.
  2. Keď je polievka uvarená, tyčovým mixérom ju rozmixujeme na hladký krém. Ak je príliš hustá, rozriedime ju vodou. Necháme prejsť varom a odstavíme.
  3. Kým sa polievka varí, mrkvu, kaleráb a petržlen nakrájame na malé kocky. Pomaly ich pražime na zohriatom zvyšnom oleji, kým nie sú na okrajoch krásne hnedé.
  4. Polievku servírujeme so zeleninovými krutónmi a dozdobíme pórom.