Pomaly pečená bôčiková roláda s čabajkovou plnkou

Autor receptu: pusta

Pred rokom som vyskúšala recept na Csabai kolbász, a ked sa ujal, rozhodla som sa pre túto bôčikovú roládu. Myslela som si, že jej bude dosť veľa, aby sme ju ochutnali aj za studena, ale nebolo.Tak sa po nej zaprášilo, že som musela upiecť dalšiu a dalšiu...

6
porcií
60 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. 24 hodín vopred si pripravíme plnku. Do misy dáme mleté mäso aj s ostatnými ingredienciami vypracujeme so studenou vodou na vláčne mäsové cesto, prikryjene fresh foliou a odložíme do chladničky.
  2. Plát bôčika naklepeme, osolíme, potrieme cesnakom,čabajkovou plnkou, zrolujeme a previažeme kuchynským povrázkom, aby roláda držala pekný tvar a vložíme do pekáča. Obložíme na hrubo pokrájanou cibuľou, pridáme masť, podlejeme vodou, vrch rolády osolíme, posypeme rascou a prikryjeme druhým pekáčom ev. alobalom a vložíme do predohriatej trúby piecť.
  3. Pečieme na 160-tich stupňoch 3 hodiny za častého prelievania rolády vypečeným výpekom a podlievania horúcou horúcou vodou. Posledných 15 minút pečieme odkryté pri teplote 200 stupňov, aby roláda získala chrumkavú kôrku. Vyberieme, necháme odpočinúť, opatrne odstránime povraz a krájame na plátky hrubé 2 cm. Za tepla podávame so zemiakovou kašou, preliatou výpekom a cibuľou s kyslou uhorkou, čalamádou alebo kyslou kapustou. Za studena podávame s čerstvým chlebom, kyslou uhorkou a sezonnou zeleninou. Tiež môžeme podávať ako súčasť studených mís.