Foto: mariamka
Ak máte radi brokolicu, trošku iná chuť, výraznejšia.
Postup
-
1
Brokolicu rozoberieme na ružičky, hlúbik na plátky, pokladieme na plech vyložený pečiacim papierom, pokvapkáme olejom a upečieme v rúre. Na 200 °C cca 20 minút (po 10 min. otočíme). Má chytiť takúto hnedastú farbu. Aj by sa to už dalo zjesť :)
-
2
Urobíme klasickú zápražku z masla /oleja/ a múky, zalejeme vodou a necháme prevrieť. Vložíme ružičky brokolice, nakrájaný zemiak. Bobkový list, soľ, čmk. Dolejeme vodou /dobrý je zeleninový vývar/, varíme do zmäknutia brokolice, zemiakov. V závere sladká smotana. Môže sa mixovať, ja som ju len prebehla mačkadlom na zemiaky. Dochutíme soľou, octom, /nezabudnite temperovať/, je výborná. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu