Polievka z muškátovej tekvice so Shiitake hubami
Autor receptu: sweetlaab
Táto hustá polievka zahreje v studený jesenný alebo zimný večer. Krémová tekvica krásne vonia škoricou
a orientálna kajenská paprika jej pridá na pikantnosti. Opečené zdravé japonské huby Shiitake so šalviou
sa výborne hodia k tekvicovej polievke.
5 porcií |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na 3 PL oleja opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme tekvicu, ktorú sme predtým zbavili kože, jadier a pokrájali na kocky, potom zemiak.
- Posypeme škoricou, paprikou, korením, opražíme, potom podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme do mäkka.
- Rozmixujeme všetko s ponorným mixérom, prilejeme vodu a bujón do konečného objemu asi 800 ml, povaríme. Zahustíme múkou rozmiešanej v mlieku, povaríme a odstavíme.
- Shiitake umyjeme, odstránime stopky, pokrájame na pásiky a dáme opražiť (približne 10 min.) na olej na ktorom sme predtým opražili 2 struky pokrájaného cesnaku. Ku koncu pridáme listy čerstvej šalvie pokrájanej ne kúsky.
- Polievku ozdobíme s kúskami húb, byliniek a podávame.
Viac informácií na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/11/thick-pumpkin-soup-with-shiitake.html