Polievka z muškátovej tekvice so Shiitake hubami

Autor receptu: sweetlaab

Táto hustá polievka zahreje v studený jesenný alebo zimný večer. Krémová tekvica krásne vonia škoricou a orientálna kajenská paprika jej pridá na pikantnosti. Opečené zdravé japonské huby Shiitake so šalviou sa výborne hodia k tekvicovej polievke.

5
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na 3 PL oleja opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme tekvicu, ktorú sme predtým zbavili kože, jadier a pokrájali na kocky, potom zemiak.
  2. Posypeme škoricou, paprikou, korením, opražíme, potom podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme do mäkka.
  3. Rozmixujeme všetko s ponorným mixérom, prilejeme vodu a bujón do konečného objemu asi 800 ml, povaríme. Zahustíme múkou rozmiešanej v mlieku, povaríme a odstavíme.
  4. Shiitake umyjeme, odstránime stopky, pokrájame na pásiky a dáme opražiť (približne 10 min.) na olej na ktorom sme predtým opražili 2 struky pokrájaného cesnaku. Ku koncu pridáme listy čerstvej šalvie pokrájanej ne kúsky.
  5. Polievku ozdobíme s kúskami húb, byliniek a podávame. Viac informácií na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/11/thick-pumpkin-soup-with-shiitake.html