Polievka z jarnej cibuľky

Autor receptu: pupava

Milujem(e) krémové polievky! Konkrétne táto je nielen chutná, ale tiež sýta a práce s ňou tiež je veľa, takže čo viac si priať? (:

Postup

  1. Cibuľku nakrájame (aj so zelenými cíbikmi) na malé kúsky a na masle opečieme. Dávame pozor, aby veľmi nezhnedla.
  2. V druhom hrnci si pripravíme zeleninový vývar. Keď je cibuľka opečená akurát, zalejeme ju vývarom.
  3. V miske si zatiaľ zmiešame posekanú petržlenovú vňať, pažítku, majorán, bazalku s kyslou smotanou. Dochutíme korením, prípadne soľou.
  4. Vývar zalejeme smotanovo-bylinkovou zmesou a za stáleho miešania privedieme k varu.
  5. Ponorným mixérom všetko rozmixujeme.
  6. Ako doplnok nikdy nezaškodia krutóny. Jednoducho nakrájame chlieb na kocky a buď ho na chvíľku (2-3 minúty) hodíme do rúry, alebo pripečieme na panvici, kým nie je chlieb pekne hnedý a chrumkavý. Dobrú chuť (: