Polievka Titanic, krémová hrášková, skrátka jednoduchá verzia Potage Saint Germain

bubaya - fotkabubaya, 18. decembra 2011

Táto skvostná polievka v plnej verzii, asi o 50% náročnejšej, sa vraj podávala na Titanicu. Kto je poverčivý, býva na hausbóte, alebo sa chystá Zobraziť celý popisTáto skvostná polievka v plnej verzii, asi o 50% náročnejšej, sa vraj podávala na Titanicu. Kto je poverčivý, býva na hausbóte, alebo sa chystá tráviť sviatky kdesi na vode, nech ju radšej nevarí. Moja, zjednodušená verzia je na nerozoznanie od pôvodnej. Pravda, pokiaľ si nenavaríte pravú Senžerménku v druhom hrnci.

2 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
500 ml
100 ml
 štipka
 , alebo na vzduchu sušená
alebo:
 alebo opekané žemľové kocky alebo údený losos




Postup

  1. 1

    Do zeleninového vývaru /my lenivejší si uvaríme vlastný/ vsypem balenie mrazeného zeleného hrášku. Varím cca 7 -10 minút. Občas premiešam. Keď je hrášok mäkký, rozmixujem pomocou tyčového mixéra. Ešte precedím cez sito z umelej hmoty, aby mi v polievočke neplávali šupky.

  2. 2

    Šľahačku vyšľahám, ale nie celkom do tuha. Ak by bola úplne tuhá, mohla by sa v teplej polievke rozpustiť, miesto krému by boli mastné oká. Zamiešam do teplej polievky, osolím, okorením čerstvo pomletým korením, pridám na špicu noža curry korenie.

  3. 3

    Nakrájam šunku, alebo anglickú slaninu na tenké pásiky, posypem po povrchu polievky. Pre fajnšmekrov - údený losos. Pre vegetariánov - opražené žemľové kocky.

Diskusia k receptu

sneica
podobnu polievku ja varim...namiesto smotany davam tvaroh jemny a krajam sunku ako vlozku do polievky...ale chcela by som chutnat aj tuto tvoju a aj tu co sa podavala na lodi...obcas namiesto kari pridam korenie Tajomná Bombay....:)
abend
Polievky milujem, takže tento recept ukladám a varím hneď po Vianociach. Prajem pekné Vianočné sviatky.
bubaya
Milá sneica, napísala som aj neskrátený originálny recept, čaká na uverejnenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia