Polievka s krupičkovými haluškami (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Toto je rýchla polievka, zvládnu ju aj mladé začínajúce gazdinky. Zeleninu môžeme pridávať podľa obdobia. Máme ju všetci veľmi radi, najmä na jar, keď je v záhradke mladá zeleninka. Vtedy ju voláme "Jarná polievka".

4-5
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetku zeleninu.
  2. Z oleja si odoberieme 2 PL, ktorý budeme potrebovať do krupičkových halušiek. Na zvyšnom oleji speníme cibuľku, pridáme mrkvu - podusíme, aby mrkva zmäkla.
  3. Podlejeme asi 100 ml vody, pridáme červenú mletú papriku, mäsový bujón a necháme prejsť varom.
  4. Pridáme zemiaky, pretlačený cesnak, prilejeme zvyšnú vodu a varíme. Počas varenia si pripravíme halušky. Do hrnčeka rozbijeme vajce, pridáme štipku soli, 2 PL oleja, 4 PL dets. krupice a premiešame.
  5. Takto pripravené cestičko hádžeme do polievky.
  6. Halušky nenecháme dlho vrieť, stačí keď vyplávajú na povrch. Polievku na tanieri môžeme prizdobiť aj dochutiť pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!