Polievka s krupičkovými haluškami (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Toto je rýchla polievka, zvládnu ju aj mladé začínajúce gazdinky. Zeleninu môžeme pridávať podľa obdobia. Máme ju všetci veľmi radi, najmä na jar, keď je v záhradke mladá zeleninka. Vtedy ju voláme "Jarná polievka".
4-5 porcie |
20 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si všetku zeleninu.
- Z oleja si odoberieme 2 PL, ktorý budeme potrebovať do krupičkových halušiek. Na zvyšnom oleji speníme cibuľku, pridáme mrkvu - podusíme, aby mrkva zmäkla.
- Podlejeme asi 100 ml vody, pridáme červenú mletú papriku, mäsový bujón a necháme prejsť varom.
- Pridáme zemiaky, pretlačený cesnak, prilejeme zvyšnú vodu a varíme. Počas varenia si pripravíme halušky. Do hrnčeka rozbijeme vajce, pridáme štipku soli, 2 PL oleja, 4 PL dets. krupice a premiešame.
- Takto pripravené cestičko hádžeme do polievky.
- Halušky nenecháme dlho vrieť, stačí keď vyplávajú na povrch. Polievku na tanieri môžeme prizdobiť aj dochutiť pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!