Foto: rudy28
Zopár surovín a rýchla príprava :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Petržlen spolu s vňaťou nakrájame nadrobno, zalejeme 2 litrami vody a dáme vyvariť. Po zovretí prisypeme pohánku, tá je do pol hodiny uvarená.
- 2
Paradajky si nakrájame podľa ľubovôle, mne stačilo na polovičky. Na druhom horáku v rajnici rozpálime olivový olej, do neho potom vkladáme paradajky a necháme ich udusiť a miešame na kašu :) osolíme, okoreníme podľa chuti.
- 3
Kým sa robí "vývar" a paradajky, nakrájame si nadrobno cesnak a chilli, množstvo podľa chuti, prisypeme do hrnca s vývarom a pohánkou. Tam skončia nakoniec aj udusené paradajky :) (môžu sa priliať v akejkoľvek fáze /pokiaľ sú na kašu :) /) Varíme, pokým pohánka nie je hotová, ostatné suroviny sú už dávno.
- 4
Nakoniec polievku mixujeme s ponorným mixérom a zjemníme smotanou na varenie. Je to veľmi jednoduchá polievka, na spestrenie sa môže do taniera pridať strúhaný syr alebo vajíčko na akýkoľvek spôsob. Dobrú chuť prajem :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu