Pohánkové fašírky (fotorecept)
Autor receptu: mrcookiecook
Raz som niekde našiel recept na takéto podobné fašírky. V hlave mi však zostala len matná spomienka na všetky prísady, ktoré tam mali ísť a tak som si začal kuchtiť po svojom. Hlavná je samozrejme vynikajúca pohánka, na to som nezabudol... :-)
10 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu...
- Pohánku opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať...
- K osmaženej cibuli pridáme pohánku, premiešame a chvíľku posmažíme...
- Pridáme vriacu vodu, ovsené vločky, osolíme a varíme asi tak 20. minút, občas premiešame...
- Keď je pohánka hotová, necháme celú zmes vychladnúť...
- Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia, strúhaný syr, strúhanku, otruby, cesnak a koreniny, ak treba ešte dosolíme a všetko dobre premiešame...
- Zo zmesi rukou formujeme fašírky ľubovoľnej veľkosti, ktoré obalíme v strúhanke...
- Obalené fašírky vysmažíme na oleji...
- Podávame napríklad so zemiakovou kašou a zeleninou (ľadový šalát, kápia, šalátová uhorka, paprika, reďkovka...) podľa chuti...
- Hotovo. Dobrú chuť! :-)